• Aircoheat VTC Woerden DS1 stuurt Sovoco DS1 naar huis met 1 punt.

  De dames van VTC mochten zaterdag 15 oktober weer aan de bak. Een onbekende tegenstander Van den Hengel Sovoco dames 1 kwam op bezoek in de Thijs van der Polshal. Een mooie 3-1 winst voor Aircoheat VTC-Woerden dames 1 zorgde ervoor dat de dames uit Soest naar huis gingen met maar 1 punt.

  De scheids zijn fluitsignaal galmde door de Thijs van der Polshal en hiermee was set 1 begonnen. Als basis stonden in het veld op het midden Femke van Leeuwen en Michelle Korstanje. Op de passer/loper positie stonden Jill Bouterse en Zoƫ Korstanje. Marleen van Zelderen startte als spelverdeler, Eline Duurkoop als diagonaal en Eda Dundar als libero.

  Tijdens de eerste set werd al snel duidelijk dat een sterke servicedruk gevaar vormt voor de tegenstanders. Aircoheat VTC-Woerden dames 1 begon sterk aan de wedstrijd. Door sterk te serveren kwam Sovoco in de problemen. Sovoco deed er nog alles aan en kwam terug van 12-17 tot 16-19. Dit zorgde ervoor dat coach Krijn Verlek Michelle Korstanje voor Michelle Verhees wisselde. Uiteindelijk deden de dames van Woerden wat ze moesten doen en haalden de 1e set met 25-18 binnen. (1-0)

  Set 2 begon met een serie punten door de service van Marleen van Zelderen. Hier kon de tegenstander geen antwoord op geven, maar vlak erna kreeg de Woerdense passlijn te maken met een goede serveerder van de tegenstander. Door vele miscommunicaties in het veld tussen de teamgenoten, verloor Woerden onnodige punten. Om alles weer onder controle te krijgen werd een dubbele wissel aangevraagd: Michelle verhees kwam erin voor Michelle korstanje en Sharon van vliet voor Eline Duurkoop. Coach Verlek probeerde het tij nog te keren door ook Jantien Bos te wisselen voor Jill Bouterse, maar helaas. Sovoco trok aan het langste eind en Woerden verloor de 2e set met 22-25 van Sovoco. (1-1)

  Zoals in de tweede set Woerden het op bepaalde punten liet liggen, herpakten de dames zich weer in de 3e set. Woerden kreeg af en toe te maken met een lastige serveerder aan de overkant. Desondanks liet Femke van Leeuwen aan de tegenstanders zien hoe je punten moet scoren op het midden. Tamar Woudenberg mocht halverwege deze set nog laten zien wat zij in huis heeft. Jill Bouterse werd hierdoor op een stand van 15-11 eruit gehaald voor Tamar Woudenberg. Uiteindelijk werd de 3e set binnen gesleept met 25-21. (2-1)

  ‘’Wij zijn hier om te winnen en daarom gaan wij deze set ook winnen’’. Vol goede moed werd er aan de 4e set begonnen. Woerden liet zien dat ze echt wilden winnen. Zoals het de hele tijd al over servicedruk gaat, kon je in de 4e set zien dat een goede service ervoor zorgt dat de tegenstander niet meer hun eigen spelletje konden spelen. Hierdoor won Woerden de set met 25-16 en de wedstrijd met 3-1.

  Volgende week zijn de dames vrij. Zaterdag 29 oktober 2016 zijn zij weer te bewonderen in Amersfoort tegen Forza Hoogland DS1 om 14.30 uur.

  Tot dan!