• APAC VTC Woerden Heren 1 verliest na spannende vijf-setter

    Afgelopen zaterdag moest heren 1 aantreden tegen Zaanstad, de kampioen van afgelopen jaar in de tweede divisie C. Vooraf een zware dobber, maar de mannen uit Woerden begonnen scherp en goed aan de wedstrijd. Na een frisse start werd de eerste set helaas met 26-24 verloren, op naar de volgende set. Deze set was net zo spannend als de eerste, mede door goed blokkerend werk van Harm Beukers werd deze set in het voordeel van de thuisploeg beslist, 29-27. 1-1 en op naar de 3e set. Al snel keken de mannen van Marco Bouwman tegen een achterstand aan, ondanks wissels en verwoede pogingen de achterstand in te lopen won Zaanstad deze set met 25-17. 2-1 in het voordeel van de bezoekers en de volgende set moest gewonnen worden om nog een kans te kunnen maken op de winst. Deze set begon Woerden niet sterk en keek al snel tegen een 15-10 achterstand aan, door een goede service serie aan Woerdense zijde en het vechten voor elk punt resulteerden in een bloedstollend einde van de set waar Woerden met 29-27 aan het langste eind trok. Een 5e set, de loterij van het volleybal. Waar Zaanstad zichtbaar vermoeid was kwamen ze wel het beste uit de startblokken wat zorgde voor een 8-3 voorsprong bij de kantwissel. De mannen uit Woerden vochten voor wat ze waard waren, maar het gat was te groot. 15-8 en de 3-2 winst voor Zaanstad.

    Woerden is terug te vinden in de middenmoot van de competitie. Het spel is soms veelbelovend, maar het resultaat blijft (soms) nog uit. Wij zijn ervan overtuigd dat met de steun van het publiek ermee de resultaten vanzelf gaan komen. Wij vragen jullie daarom ook om vooral bij onze wedstrijd te blijven komen kijken en ons te steunen tijdens de wedstrijden.

    Zaterdag 5 november speelt Heren 1 een uitwedstrijd in Huizen, maar zaterdag 12 november om 15.45 spelen we tegen Erasmus Volley uit Rotterdam met oud bekende Thijs Duurkoop en Jasper Verbruggen. Tot dan?