• Aircoheat VTC Woerden Dames 1 pakken 2 punten tegen PDK Huizen

  Zaterdag 5 november mochten de dames van Aircoheat VTC Woerden DS1 aantreden tegen het tweede dames team van PDK Huizen. Vorig seizoen hadden de teams elkaar al eens getroffen in de halve finale van de regiobeker. Deze strijd werd toen met overmacht gewonnen door de dames van PDK Huizen. De Woerdense dames hadden dus iets recht te zetten tegen de dames uit Huizen.

  De eerste set werd gestart met Michelle Korstanje, Marleen van Zelderen, Jill Bouterse, Femke van Leeuwen. Sharon van Vliet, Zoë Korstanje en Jantien Bos als libero. In deze set speelde voornamelijk de tweede scheidsrechter een hoofdrol door ongeveer zes keer te fluiten voor voetfout van de Woerdense dames. Hoewel Aircoheat VTC Woerden DS 1 tot halverwege deze eerste set nog redelijk bij kon blijven, konden zij deze toch niet naar zich toe trekken. Deze eerste set ging verloren met 21-25.

  De tweede set mocht Tamar Woudenberg beginnen in de plaats van Jill Bouterse. Direct vanaf het begin waren de Woerdense dames scherp. En er werd al snel een klein gaatje geslagen waardoor PDK Huizen bij een stand van 10-7 een time-out moesten nemen. Aircoheat VTC Woerden DS1 trok zich hier echter niets van aan en ging verder waar het gebleven was. Met goede service series van Marleen en Tamar liepen de dames razendsnel uit en deze set werd dan ook ruim gewonnen door de Woerdense dames (25-16).

  In de derde set keek VTC Woerden al snel tegen een achterstand aan, waardoor coach Krijn Verlek bij een stand van 4-9 genoodzaakt was een time-out te nemen. In deze set kregen de dames de pass niet onder controle en waar de service in de tweede set nog voor ontzettend veel punten zorgde door mooie serviceseries, lukte dat in deze set niet. Het verschil bleef de gehele set ongeveer 4 á 5 punten en deze set eindigde in een 21-25 verlies.

  Als de dames van Aircoheat VTC Woerden DS1 nog wilden winnen, moesten ze nu knokken om die vijfde set er uit te slepen. Met deze instelling begon Marleen van Zelderen te serveren en zorgde daarmee direct voor een service serie van 5 punten. Halverwege de set kwam PDK Huizen dichterbij, maar na een time-out van coach Verlek wist VTC Woerden nog een keer aan te zetten om de set winnend af te sluiten (25-20).

  Het was in ieder geval gelukt om er een vijfde set uit te slepen. Nu wilde de Woerdense formatie deze natuurlijk ook nog winnend afsluiten. Coach Verlek had er voor gekozen om zo te beginnen dat Michelle Verhees en Marleen van Zelderen na elkaar zouden serveren. Helaas pakte dit niet uit zoals gehoopt en stond Aircoheat VTC Woerden al snel met 1-5 achter. Hoewel de Woerdense dames na de wissel van kant nog wel dichterbij wisten te komen, lukte het niet meer om de grote achterstand in te halen. Deze vijfde set ging verloren met 13-15.

  Voor de dames van Aircoheat VTC Woerden DS1 een wedstrijd waar misschien meer in had gezeten. Ze zullen deze week in ieder geval weer hard gaan trainen om er volgende week weer te staan tegen Leython DC DS1 om 15:30 in De Bloemerd in Leiderdorp.