• AIRCOHEAT VTC Woerden DS1 boekt maximale thuiszege (4-0) tegen VV Utrecht DS2

  Zaterdag 10 november 2018. Waar buiten de temperatuur aan het dalen is en de herfst nu echt zijn intrede heeft gemaakt, liep het kwik in de Thijs van der Polshal flink op tijdens de wedstrijd tussen AIRCOHEAT VTC Woerden DS1 en VV Utrecht DS2. Ondanks het verzet van de dames uit Utrecht bleven alle punten in Woerden en werd er met 4-0 gewonnen door VTC (25-22, 32-30, 25-18 en 25-
  21). 

  Nadat het eerste herenteam van VTC het goede voorbeeld had gegeven door hun thuiswedstrijd op ‘Super Saturday’ te winnen, mochten de dames aantreden. Opnieuw onder leiding van Joost Roede, met nu aan zijn zijde Roy van Rees mochten Janneke Meijer, Esther van Sligtenhorst, Jill Bouterse, Tamar Woudenberg, Michelle Korstanje, Femke van Leeuwen en libero Luka van Beekhoven aan de eerste set beginnen. Bij de start van de set werd al snel duidelijk dat er kansen waren voor Woerden, maar toch kwam Utrecht op voorsprong tot 10-15. Na een time-out, zetten de dames van VTC de inhaalslag in. Door goed verdedigend werk en een uitstekende servicebeurt van Tamar Woudenberg ontstond er een gelijke stand (16-16). VTC kon dit doorzetten, Utrecht verzette zich nog even en kwam nog in de buurt, maar het was niet genoeg. De eerste set eindigde in 25-22.

  VTC Woerden begon de tweede set niet scherp en er werden een aantal onnodige fouten gemaakt, waardoor er al snel 1-6 op het scorebord stond. Opnieuw was er dus een inhaalslag nodig, maar dit ging nog niet gemakkelijk voor Woerden. De gehele set heeft Utrecht een voorsprong gehouden tot 22-22, waar VTC eindelijk kon aanhaken. Vervolgens ontstond er een strijd om de set binnen te
  slepen; ieder punt telt, iedere fout kan cruciaal zijn, de temperatuur steeg, dweilen van de vloer was vaker nodig, dubieuze arbitraire beslissingen aan weerskanten, hartslag ging omhoog bij de speelsters maar ook bij het publiek. Er waren totaal acht setpoints, waarvan vijf voor Woerden die de laatste setpoint op 31-30 kon verzilveren.

  Na deze verhitte strijd kwam er gewoon weer een nieuwe set, waarin Utrecht zich weer snel herpakte en zich nog niet gewonnen gaf. De set verliep gelijk op tot 17-17, maar vervolgens kwam Jill Bouterse aan serve. Met een ijzersterke serviceserie zorgde ze voor een voorsprong van 24-17 voor VTC. De set eindigde vervolgend in 25-18.

  VTC Woerden had de wedstrijd al gewonnen, maar een vierde set winnen levert een bonuspunt op dus in totaal 5 punten. Het echte verzet van VV Utrecht was inmiddels wel gebroken, maar toch moest Woerden blijven werken voor de punten. Gedurende de set werden Marije Hoekendijk, Lynn Nawijn en Rosa Helmantel nog ingebracht om hun steentje bij te dragen aan de overwinning. Met
  veel enthousiasme, mooie passes waardoor elke aanvaller aangespeeld kon worden en een aantal belangrijke blokkeringen werd de vierde set gewonnen door VTC Woerden met 25-21. 

  Een belangrijke overwinning met de maximale cijfers geeft de dames van VTC Woerden weer vertrouwen en hiermee laten ze zien dat ze op de weg terug zijn. Volgende week mag AIRCOHEAT VTC Woerden aantreden tegen Irene, in Bilthoven. Voor de supporters de wedstrijd start om 15:00 uur.