• AIRCOHEAT VTC Woerden DS1 neemt 4 punten mee uit Den Haag

  Afgelopen zaterdag stond er voor AIRCOHEAT VTC Woerden DS1 opnieuw een uitwedstrijd op het programma. Ditmaal was Kalinko DS1, een promovendus, de tegenstander. Met een Haags gastvrij ontvangst in de Houtrust (waar sommige speelsters van Woerden nog nooit van hadden gehoord en anderen konden alleen de ‘oude hal’ nog herinneren) werd er nog het nodige genuttigd in de kantine om vervolgens snel klaar te maken voor de wedstrijd. De echte voorbereiding begint natuurlijk al thuis met zorgvuldig de sporttas inpakken. Echter voor degene die nog weleens iets vergeten, hebben de dames van VTC een oplossing: een paar mooi gekleurde ‘I love volleybal’ sokken in de was-tas. Hiermee was ook iedereen klaar voor de wedstrijd!

  Er klaar voor zijn was duidelijk, want in de eerste set ging VTC Woerden als een speer van start. Bij een 6-0 maakte Kalinko hun eerste punt. Of de voorsprong een gevolg was van de tactische zet van Woerden om niet voor de opslag te kiezen, maar juist van kant te wisselen. Joost mag het weten. Daarentegen was Kalinko niet lang onder de indruk en kwamen ze langzaamaan dichtbij, en zelfs bij 20-19 op voorsprong om richting een setwinst te gaan. Dit lieten de dames van Woerden echter niet gebeuren. Er volgden een aantal mooi uitgespeelde punten, waarop de set met 21-25 gewonnen werd door VTC.

  De tweede set lijkt op papier spannender dan het was. Het ging namelijk lange tijd gelijk op, tot het einde van de set waarin Woerden liet zien toch echt zorgvuldiger met de kansen om te kunnen gaan. De set eindigde in een 20-25 winst voor Woerden.

  Om de derde set ook tot een goed einde te brengen, waren de inleidende woorden van coach duo Joost Roede en Roy van Rees: "houd de druk aan de overkant, laat de chaos daar en wees geduldig". De speelsters van Woerden probeerden dit zo goed mogelijk uit te voeren. Hiermee ging de winst met gelijke cijfers (20-25) als de tweede set ook naar de kant van Woerden.

  Vervolgens zakten Woerden in de vierde set terug. Er werd minder scherp gespeeld, foutjes slopen erin. Punten werden niet meer gescoord en Kalinko liet de kans op een setwinst niet voorbij gaan; setstand 25-21 voor Kalinko.

  Achteraf heerste het gevoel: ‘waarom nu vier in plaats van vijf punten’ maar alsnog kunnen de dames van VTC Woerden tevreden zijn met een derde overwinning op rij! Komend weekend mogen de speelsters genieten van een vrij weekend, maar ondertussen zal er twee weken hard getraind worden om op 8 december in de Thijs vd Polshal aan te mogen treden tegen Prima Donna Kaas Huizen DS2.


  PS. check de foto’s: https://www.flickr.com/photos/johnspicturesnl/albums/72157703987175925