• AIRCOHEAT VTC Woerden DS1 doet zichzelf tekort tegen PDK Huizen DS2

    Zaterdag 8 december 2018. De sint en zijn pieten hebben het land verlaten, maar toch konden de dames van AIRCOHEAT VTC Woerden het niet laten om nog wat punten cadeau te doen aan PDK Huizen DS2. AIRCOHEAT VTC Woerden verliest met 2-3 (24-26, 25-22, 25-18, 22-25, 15-17) en doet zichzelf hiermee tekort. 

    Voor beide teams was het een belangrijke wedstrijd. Waar Huizen graag van de laatste plek wilde afkomen, was Woerden van plan om de winnende reeks voort te zetten en hiermee een positie in de middenmoot te verstevigen. Helaas voor Woerden pakte dit anders uit. VTC speelde de gehele wedstrijd te wisselvallig, bouwde regelmatig een mooie voorsprong op maar gaf dit vervolgens ook gemakkelijk weer weg. Waar coach Roy van Rees nog vooraf benadrukte dat er als team gespeeld moest worden en elkaar vooral moeten helpen tijdens een mindere fase, lieten de dames van Woerden dit na. Ondanks het harde werken kon Woerden als team het niveau niet constant vast houden. Individueel werden er nog wel mooie prestaties geleverd, zo liet Rosa Helmantel zien dat ze het niveau van de 2 de divisie prima aankan. Ook was er bij vlagen wel mooi samenspel te zien met goed verdedigend werk en harde aanvallen aan het net; Woerden heeft niet voor niets nog twee sets gewonnen.

    Een 2-3 verlies voor de dames van VTC zorgt voor een katterig gevoel. Het gevoel dat we meer hadden verdiend, was bij iedereen aanwezig. Helaas mocht het niet zo zijn, en hopelijk kan dit gevoel omgezet worden in een enorme motivatie om bij de volgende wedstrijd punten te pakken. De volgende wedstrijd is namelijk tegen de nummer 1 op de ranglijst Armixtos DS1; aanvang 16:00 uur
    Sportcentum de Pijp, te Amsterdam.