• Het hele land maakte zich op voor een vrieskoude nacht, terwijl de dames van AIRCOHEAT Dames 1 zich klaar maakte voor een wedstrijd tegen koploper Armixtos Dames 1. In het gezellige Amsterdam, de mooiste stad van Nederland, midden in de Pijp, waar er veel woningen vol stonden met kersthuisjes en –bomen. De dames van Woerden startte zoals gewoonlijk met een kopje koffie.
  Iedereen was na een gekke week weer beter, de griep had namelijk ook ons team bereikt.

  Het warmlopen en inspelen verliep goed, de dames hadden veel energie en willen er voor gaan. Femke van Leeuwen, Michelle Korstanje, Janneke Meijer, Esther Slightenhorst, Tamar Woudenberg, Jill Bouterse en Luka van Beekhoven starten in de eerste set. De energie en zin die de dames hadden tijdens het warmdraaien, konden de dames niet doorzetten naar de eerste set. Als bange muisjes
  stonden de dames in het veld. Als er een pass was, kwam er geen aanval. Wel zaten er mooie acties tussen. Deze mooie acties gaven de dames moed om weer energie erin te steken. Met een glimlach startten de dames van AIRCOHEAT aan de tweede set.

  In deze tweede set lukte het alleen weer niet. De dames wilden té graag, maar het lukte niet. Jill werd ziek gewisseld voor Rosa Helmantel (blijkbaar heerst het virusje nog steeds), die de pass goed oppakte. Er kwam weer meer vertrouwen in de groep, we gingen harder werken voor elke bal. Toch ook lukte het ons niet om deze set te pakken, ook al wisten we dat het er wel in zat.

  In de derde set kwam Marije voor Janneke en Lynn voor Esther. De dames begonnen sterk, maar door een service-serie van Armixtos werd de stand weer snel gelijkgetrokken. De kopjes gingen weer hangen… Dit was vervelend omdat er hoop was om sets en dus punten te pakken. De dames, en dus ook de coaches, waren er over uit dat dit mogelijk was, Armixtos was minder sterk dan we van te voren hadden ingeschat. Door weer hard te gaan vechten en blij te zijn met elk punt maakten de dames de set nog wel spannend, maar toch ging de set naar Armixtos. 

  De vierde set was daar, met een 3-0 achterstand kan je niks meer fout doen. Zo gingen de dames er ook in, nog steeds met de hoop om één punt binnen te halen. Dit deden ze erg goed, met een stand van 8-3 voor werden de dames van Armixtos toch een beetje bang. Iedereen ging voor elke bal, wat zelfs voor een klap/box op Luka’s hoofd zorgde… Na het zien van wat sterretjes kon ze weer
  doorgaan. Niet alleen de dames van Armixtos zelf, maar ook de coach ging uit angst wisselen totdat al zijn wissels op waren. Met een eindstand van 25-27 verloren de dames van VTC Woerden de set net aan… Zonde en erg jammer.

  Achteraf had de verslaggever een kort gesprekje met passer-loper Rosa Helmantel. Ze gaf een samenvatting van de wedstrijd in één woord: ‘woestig’. Pas later besefte ze dat dit woord niet bestaat, dus was ze wat uitleg verschuldigd: ‘Het is de combinatie van bang, onrustig, woest en agressief, we wilden heel graag, maar het lukte niet, ons eigen niveau werd niet gehaald.’. Zo leer je
  nog eens nieuwe woorden van de speelsters van Dames 1… Voor nu hebben we een tijdje geen wedstrijd meer staan, naja officiële wedstrijd dan. Veel van de dames kan je op vrijdagavond 28 december aanschouwen tijdens het Opa van Dam Memorial oliebollentoernooi, hopelijk tot dan. In de winterstop zullen de dames naast het eten van oliebollen, kerststollen en appelflappen, volop verder trainen en oefenwedstrijden spelen om op zaterdag 12 januari om 15.45 te kunnen knallen tegen een andere Amsterdamse club: US Dames 3, grote kans op punten, dus wees erbij!