• AIRCOHEAT Dames 1 verliest nipt van Mobiquity US Dames 3

    In de tweede week van het nieuwe jaar was het weer zo ver. Een volle volleybal zaterdag in de Thijs van de Polshal. Nadat alle jeugd-, heren- en damesteams punten binnenhaalden konden de dames van het eerste het veld op. Afgelopen twee weken is er hard getraind om alle kerstdiners, oliebollen, appelflappen en alcoholische versnaperingen eraf te trainen. De eerste wedstrijd van het jaar werd gespeeld tegen US uit Amsterdam. Een club op de 11 de plek, dus de prognose is dat de winstpunten naar VTC Woerden gaan. Helaas bleek de prognose niet te kloppen, ondanks dat er hard werd gewerkt, veel werd gezongen en de tribune vol zat: US Dames 3 ging met winst terug naar huis.

    Joost Roede en Roy van Rees vertelden de dames van VTC voor de wedstrijd geduldig te zijn. Vertrouwen in de eigen manier van spelen en niet gaan forceren. Met dit in het achterhoofd startte AIRCOHEAT Dames 1 wat afwachtend aan de wedstrijd. Al snel moest er een achterstand van vier punten ingehaald worden. Dit kwam door wat persoonlijke foutjes, de service ging wat vaker dan
    normaal fout, de verdediging was zoekend… Toch ging deze set niet naar US, maar naar de hardwerkende dames van VTC Woerden. De tweede set wisten de dames van VTC alles goed neer te zetten. Toch bleef het gelijk opgaan. Complimenten aan US, veel balletjes wisten ze te verdedigen. Dit zorgde ervoor dat er veel lange rally’s waren, zelfs Marije moest haar extra shirtje om haar armen warm te houden uittrekken. Op het einde van de set werd het ook nog eens spannend, het was namelijk op 25 nog niet afgelopen. Na twee setpoints van VTC, kreeg US er een te pakken, zij sleepten met een eindstand van 28-26 de set binnen. In de derde set ging het wederom gelijk op, US en VTC waren aan elkaar gewaagd. US dames 3 ging wat beter spelen, dit omdat er een aantal meiden van dames 2 na hun eigen wedstrijd, mee kwamen spelen. Dit om mogelijke degradatie van US dames 3 te voorkomen. Ondanks dat er aan de kant van VTC hard werd gewerkt, ging deze derde set ook naar US. De dames van VTC baalden hier enorm van, het plan was namelijk om de punten thuis te houden… Maar, de wedstrijd was nog niet uitgespeeld, een vierde set moest nog gespeeld worden. In deze speelden de dames van VTC erg goed, veel verdedigende acties, veel mooie setjes, veel harde knallen… De set is binnen! 25-21! Op naar het derde puntje en de vijfde set. Helaas is het de dames van VTC niet gelukt om deze set binnen te slepen, ze waren dichtbij, maar het lukte net niet. 15-17.

    Ondanks de verliespartij konden de dames van VTC Woerden nog wel genieten van de Nieuwjaarsborrel die op de planning stond. Een glaasje cava, heerlijke hapjes en gerechten stonden op het menu. Aanvoerster Femke van Leeuwen had heerlijke bladerdeeghapjes gemaakt, wat ze zeker vaker mag doen. Maandag zullen we deze heerlijke hapjes er weer af moeten trainen, want zaterdag 19 januari staat US dames 2 op de planning. In Amsterdam mogen we om 17.00 starten, support is altijd welkom!