• Zware week voor BPA VTC Woerden Heren 1 na korte winterstop

  Om te beginnen willen wij (BPA VTC Woerden Heren 1) alle trouwe lezers de beste wensen wensen voor 2019, laat het maar een mooi jaar worden.

  Zoals hierboven aangegeven zitten we in het nieuwe jaar, alle feestdagen zijn weer achter de rug en nu kunnen wij ons weer gaan richten op ons doel HET KAMPIOENSCHAP of misschien ook wel de dubbel, het kan allemaal.

  Op 4 Januari zijn wij weer begonnen met trainen, bijna iedereen was aanwezig nadat iedereen zijn voornemens had uitgesproken (Tommie had wel een heel goed voornemen) zijn we aan de bak gegaan en hebben we een rustige 1e training van het jaar afgelegd, prima voorbereiding op de o zo zware week.

   

  Maandag 7 Januari, het begin van een mooie week.

  De hele selectie was aanwezig (op onze vakantieganger na dan) om een goede training neer te zetten in aanloop naar Dinsdag 8 Januari.

  Het was een super goede training, iedereen was in vorm en het ging zo goed dat namen wij mee naar Dinsdag.

  Dinsdag 8 Januari.

   MATCHDAY!

  Dinsdag avond speelden wij een bekerwedstrijd tegen Majella in de Galgenwaard, bij aankomst werd ook nu duidelijk waarom Jan B zo afgetraind is (Jan B is een keertje vreemd gegaan met VV Utrecht).

  Eer dat je in de kantine ben heb je al 41 trappen moeten lopen, als je dan naar de kleedkamer moet ben je weer 76 trappen verder en als je dan op het 1e veld speelt (ja iedereen zou denken dat is het veld vooraan, allemaal fout, het is het laatste veld) ben je ook weer 400 meter verder, oftewel we hadden geen warming-up nodig en we konden zo met de wedstrijd beginnen.

   

  De bekende basis 7 begonnen aan de wedstrijd.


  -     Spelmaker Arjen B.

  -          Allrounder Jan B.

  -          Bommenwerper Sander S

  -          Niks kunner Maarten D

  -          Hoppa Harm B

  -          Wastasdrager Robbin K

  -          Talent VOLLE libero Tommie B

   

  1e Set :

  Voorafgaand aan deze bekerwedstrijd hadden Jan B en Tommie B nog een kleine weddenschap afgesloten, Tommie B zei 3-0 binnen het uur en Jan B zei van niet (Jan B doet altijd het andere wat Tommie B kiest).

  Deze set verliep soepel, geen gezeur iedereen deed ze ding en binnen 20 minuten stond de eindstand 14-25 in het voordeel van BPA VTC Woerden op het bord.

   2e Set :

  Aan het begin van de set vroeg Tommie B nog aan Jan B, wil je wisselen met de weddenschap? Waar Jan B duidelijk antwoord of gaf, ben je gek natuurlijk niet!

  2e set begonnen wij slordig, 3 perfecte passen werden door de midden (noem geen namen) 3 x in het blok geslagen en nog een aantal onnodige fouten en we keken snel tegen een achterstand aan.

  Uiteindelijk de ervaring die wij in ons team hebben  konden wij deze achterstand terug buigen naar een voorsprong en uit eindelijk toch nog de set weten te pakken en stond er binnen 40 minuten 0-2 op het scorebord.

  Ook na deze set vroeg Tommie B nog aan Jan B of die wilde wisselen voor de weddenschap maar het antwoord was duidelijk, ben je gek, natuurlijk niet!

  Deze wedstrijd hadden wij ook een extra assistent op de bank zitten (Jaap B) die ons ons tijdens de set wissel nog een wiskunde lesje gaf. Van 12-7 achter (verschil van -5) naar de set winnen met 19-25 (verschil van + 6) is toch een mooi eind saldo van + 11. En na deze motiverende woorden gingen wij vol goede moed de laatste set in.

  3e set :

  Eigenlijk een kopie van de 2e set, we begonnen weer slecht maar maakte weer een hoop punten goed en we wonnen uit eindelijk met 19-25 de 3e set en ook nog eens binnen het uur, oftewel Tommie B heeft de weddenschap van Jan B gewonnen en Jan B trakteert op bier!!

  Na de set riep de Trainer ons nog bij elkaar om aan te geven dat het spel wat wij toonde in de 2e en 3e set niet om aan te zien was en voor straf onze vrije Donderdag inpikte en ons opriep om te gaan trainen.

  Daarna na weer 400 meter gelopen te hebben en weet ik veel hoeveel trappen konden we eindelijk aan het lekkere biertje van Jan B beginnen.

  Donderdag 10 Januari.

  Straftraining. Zoals jullie eerder hebben kunnen lezen ging de bekerwedstrijd niet heel soepel en heeft de trainer onze een sanctie opgelegd dat onze vrije Donderdag niet meer een vrije donderdag is maar dat we gewoon moesten gaan trainen, er stond tenslotte op de Vrijdag een hele belangrijke wedstrijden in de strijd om het kampioenschap op het programma.

  Bijna iedereen was aanwezig op de Donderdag training behalve Jan B, hoe die het altijd weer voor elkaar krijgt om niet te hoeven trainen en wel alles speelt, ongelofelijk.

  De training verliep goed en iedereen tankte hier vertrouwen uit in aanloop naar de belangrijkste wedstrijd van het jaar tot nu toe.

  Na 1,5 uur getraind te hebben kwam Jan B ineens binnen wandelen??. Veel te laat natuurlijk maar hij dacht dat we het laatste half uurtje nog even gingen passen zodat hij dat nog mee kon pakken, Jan ze pass was afgelopen Dinsdag niet zo heel best, of in Arjen ze worden voor Jan was het goed??.. Maar de training zat er al op dus Jan B hoefde niet meer te passen.

  Vrijdag 11 Januari.

  Ja al de 4e keer deze week dat je iedereen ziet??. Om moe van te worden??.

  De dag van DE WEDSTRIJD!! Iedereen was mooi op tijd zodat we ook mooi op tijd naar Beverwijk konden rijden.

  Van te voren werd al besproken dat dit een belangrijke wedstrijd is en dat klopt ook, wij speelden tegen Jonas, de nummer 1 op dat moment en wij de nummer 3 (ja alle berichten virtueel Winterkampioen waren onzin want wie zegt dat wij de wedstrijd tegen de nummer laatste even zo winnen????) Maar als wij hier 2 of 3 punten pakken zou dat een hele mooie opsteker zijn in de strijd om het kampioenschap

  20.00 uur aankomst Beverwijk, de wedstrijd begint om 21.15 uur (ja wie verzint dat?? een wedstrijd om 21.15 uur??.) iedereen een bak koffie of een flesje AA en we konden om gaan kleden?? Of toch niet, de wedstrijd voor ons liep al zeker 20 minuten uit dus we hadden tijd zat.

  1 voordeel voor ons speelde een dames team dus konden we daar mooi naar kijken, Net Tinder zegt Maarten D, beetje vlees keuren maar hier kan je niet swipen.

  Nadat eindelijk de wedstijd voor ons erop zat en wij onze warming-up gedaan hadden konden we dan eindelijk om 21.45 uur aan de bak.

  Tijdens de warming-up serveerde Maarten D nog onder het net door dus die winst was al binnen, GRATIS BIER VAN MAARTEN!!!

  Wie goed opgelet heeft in vorige verslagen is onze trainer van de gezegde Never change a winning team, of onze verslag schrijver heeft gewoon geen zin om weer al die namen op te schrijven.

   Dus voor wie de basis wilt weten lees even een stukje terug dan weten jullie het. 

  Set 1 :

  We begonnen stroef, niet alles liep even makkelijk maar we bleven gelukkig constant op 1 a 2 punten achter Jonas hangen.

  Wanneer we richting de 20 gingen ging het gelijk op en kwamen wij in ons spel.

  Na een aantal vrouwen rally’s (zo noemde Jan B het) trokken wij uit eindelijk aan het langste eind, 24-26 winst voor ons! Set 1 is binnen.

  Set 2 :


  Never Change a winning team, of te wel dezelfde 7 gaan weer het veld betreden.

  Na een aantal goeie serve series vanuit onze kant liepen we al snel uit, het leek wel alsof de 1e set een grote mentale tik was naar de tegenstander toe want die kwamen totaal niet meer in hun spel en bij ons ging het steeds beter lopen wat uiteindelijk resulteerde in een zeer makkelijk setwinst van 13-25, HUTS 2e set is binnen en 2 belangrijke punten ook!

  Set 3 :

  Never change a winning team.
  Kopie van set 2.

  Robbin K serveert wel onder het net door, HUTS NOG MEER GRATIS BIER!!!

  Set stand 14-25.

   

  Winst is binnen en 4 hele belangrijke punten ook in de strijd om het kampioenschap!

  Maar we willen meer!! We willen alles!! Maarten D dacht dat het gelijk weer over vrouwen ging maar die is er soms niet met ze hoofd bij??.

  Set 4 :

  Never change a winning team.

  De tegenstander kwam weer iets meer in hun spel maar wij bleven rustig en speelde deze set ook mooi uit en deze werd afgesloten met een loei harde bal op het hoofd van de libero van de tegenstander door Jan B die er zelf van schrok dat hij zo hard kan slaan, set 4 ook binnen, 19-25! Dus een hele dikke vette 0-4 overwinning voor de Heren van BPA VTC Woerden Heren 1!! Die nu (wel met 1 wedstrijd minder) 2e staan met 2 punten achter op de nummer 1 VC Allvo die wij nog mogen ontvangen in eigen huis.

  Na de klinkende 4-0 overwinning konden wij genieten van ons welverdiende biertjes alleen helaas moesten we eerst snel douchen en snapt onze pot beheerder niet dat die dan bier moet regelen tijdens het douche in plaatst daarvan geeft die de pot aan de trainer en kunnen wij maar 1 biertje drinken, heel gek dat die pot altijd zo snel leeg is en de pot beheerder alles speelt??.. waarschijnlijk koopt hij onze trainer om maar dat weten we niet zeker??

  Gelukkig bezit het team ook over Tommie B en Jan B die wel aan het team denken en voor een heerlijk biertje onder de douche zorgden daarna konden we nog genieten van de gratis rondjes van Robbin K en Maarten D en op de terugweg nog heerlijk genoten van de GROTE M.