• Sterren Team BPA VTC Woerden Heren 1 verliest punt op achterafveldje.

  Na kort genieten van de koppositie na machtsvertoon overwinnen tegen TOEN de huidige koploper JONAS waren wij die na 1 dag alweer kwijt geraakt aan onze andere belangrijke concurrent VC Allvo (zie foto van de huidige stand).

  Er was dus weer genoeg werk aan de winkel voor onze mannen om in het spoor te blijven van de concurrenten (wij hebben nog wel 1 wedstrijd tegoed tegen de dit moment nummer laatste, maar je weet wat ze zeggen: kampioen wordt je tegen de kleintjes).

  Oftewel gewoon weer volle bak trainen op Maandag 14 Januari. 

  De selectie was tijdens deze training niet compleet, het grootste talent van VTC WOERDEN en REGIO UTRECHT en misschien ook wel van Nederland Josh M moet ook  nog naar school helaas en zat midden in zijn tentamenweek of toets week en moest dus de studie boeken in waardoor hij zijn talent deze keer niet op de training kon laten zien… Daarnaast moest onze ervaren rot Harm B ook de boeken in…. En wij dachten dat Harm B allang klaar was met studeren maar blijkbaar niet dus. En dan was er nog de GROOTSTE afwezige Tommie B, verder was iedereen er en kon er getraind worden. Toptraining was het.

  Omdat we nu doordeweeks geen bekerwedstijd hadden moesten wij dus ook gewoon op Donderdag 17 Januari trainen, Josh M moest weer de boeken in en Jan B schitterde weer bij afwezigheid… (en ja zoals je straks leest staat die gewoon weer in de basis…..) Maarten D koopt de coach om met de pot van de team en Jan B…. Wij weten niet wat die doet maar hij heeft het goed voor elkaar. Omdat de ‘’korte’’ training goed beviel vorige week de dag voor de super belangrijke GEWONNEN wedstrijd tegen TOEN de huidige nummer 1 vond de coach dat weer een goed idee, zodat we ook allemaal weer goed hersteld zijn voor de belangrijke wedstrijd van Vrijdag 18 Januari. Tommie B had alleen weer een opmerking daarop: 'Vorige week speelden wij om 21.45 uur, morgen spelen we om 20.00 uur. Oftewel 1 uur en 45 min eerder stoppen dus gewoon niet trainen…' Typisch een opmerking voor Tommie B. 

  Voor het vergeten wordt, we hadden vandaag weer hoog bezoek tijdens de training. Tim K deed vandaag ook weer mee, Tim K was vroeger net als Josh M een van de grootste (nee niet zijn lengte want Tim K is niet zo groot) talenten van VTC Woerden, Regio Utrecht en Nederland, na jaren trouwe dienst in het vlaggenschip van het 1e Heren team van VTC Woerden heeft Tim K vorig jaar afscheid genomen, maar omdat Jasper B met vakantie is en onze trainer ‘’onze gezellige Brabo” Paulus heeft weggepest (hij is nu zelfs geëmigreerd naar Duitsland…. Ja maak alle leuke Duitse grappen maar) was de brede selectie die we hadden niet meer zo breed en heeft Tim K zijn schoenen van de wilgen gehaald en bewijst daar ons daar een dienst mee om die leegte op te vullen waar wij Tim K heel erg dankbaar voor zijn.

  De training verliep niet heel soepel…… Als dit maar geen voorteken is voor de Vrijdag. Maar je weet ook wat ze zeggen, een slechte generale is een goede repetitie oftewel onze mannen van BPA VTC Woerden Heren 1 gaan weer shinen Vrijdag 18 Januari. Nadat we hadden afgesproken hadden hoe laat we zouden verzamelen (19.00 uur maar de werkende Robbin K mogen ook 19.30… Waarschijnlijk is Robbin er gewoon om 19.00 uur maar vindt hijhet leuk om ons een beetje in spanning te laten) kon iedereen naar huis en ze verdiende rust pakken zodat ze allemaal klaar zijn voor de wedstrijd.

   

  VRIJDAG 18 Januari

  HUTS SHOTJES, O nee Matchday.

  19.00 uur, alle spelers stromen de Thijs van de Pols hal binnen en ja hoor alsof onze verslagschrijver helderziend is… Robbin K is er ook om 19.00 uur.

  Vol verbazing stonden we te kijken dat wij niet op het hoofdveld vooraan moesten spelen maar helemaal achteraan…. Waarschijnlijk heeft de persoon die de veldindeling doet het verslag van vorige week gelezen en vond dat Heren 1 nodig moest afvallen en dacht we doen hun wel op het achterste veld… hier heb je alleen geen 117 trappen en is de zaal niet 400 meter lang dus dat was het ook niet.

  19.15, Welkom bij Radio Woerden hier de file informatie met Jaap B.

  Er staat op dit moment 45 minuten vertraging op de A12 tussen Utrecht en afslag Woerden dit komt door een ongeval, dit waren alle files voor nu een fijne avond toegewenst. Omdat onze tegenstander nu toch te laat is hebben we nog wel een paar leuke feitjes over onze tegenstander (Unicorn(us))

  -          Hier begon de geweldige serie (MAAR LIEFSTE 11 waarvan 6 x 4-0) van overwinningen (en de 1e overwinning van het seizoen)

  -          Iedereen weet wel wat een Unicorn is en een vrouwenteam van Unicornus heeft die als mascotte en 3 x raaien wie die weer in zijn bezit had (zie foto) daarna was het nog lang gezellig daar.


  Zijn eigenlijk 2 nutteloze feitjes maar om de traditie erin te houden moet Maarten D en vrouwen toch wel even benoemd worden….

  Nadat ook de tegenstander binnen gekomen was konden we dan beginnen aan de warming-up, beetje wennen aan het veld want onze grote sterren van het eerste heren team zijn niet gewend om op een achteraf veldje te spelen dus ook voor hun was dit anders.

  20.00 uur. Jan B en Tommie B hadden weer een weddenschap, nu zei Jan B binnen 1 uur en 15 minuten 4-0, logischerwijs koos Tommie B voor het andere, oftewel de wedstrijd kon beginnen.

   

  Set 1 :

  Onze vaste verslag lezers weten als ik de volgende zin neerzet wie er in de basis beginnen, voor diegene die onze verslagen nog nooit gelezen hebben, lees ze even terug dan weten jullie precies wat er bedoeld wordt.

  Opstelling set 1 : Never Change a winning team.

  Onze Heren moesten toch even wennen aan het achterafveld en begonnen wat stroef aan de set, maar na 6/7 punten werd orde op zaken gesteld en wonnen de heren gemakkelijk met 25-16.

  Set 2 :

  Never change a winning team.
  Kopie van set 1, deze ging alleen nog iets makkelijker en de eindstand van set 2 was snel bepaald, 25-14.

  Set 3 :

  Never change a winning team.

  Gezien de set standen en het verloop van de sets hadden wij gedacht nu kunnen ook de jongen talenten invallen tijdens de wedstrijd maar helaas viel de concentratie iets bij onze mannen (waarschijnlijk kwam het ook omdat er zeker 3 man op de tribune zat en iedereen een beetje in slaap suste). Maar de tegenstander kwam steeds meer in zijn spel.

  Uiteindelijk konden de mannen orde op zaken stellen en werd ook deze set gewonnen met 25-21.

  Oftewel weer 4 belangrijke punten in de strijd om het kampioenschap binnen, maar wij willen meer!

  Set 4 :

  Never change a winning team.

  Het begon nog slechter dan de 3e set en de sterren van Woerden konden dit niet meer herstellen helaas. De pass liep niet meer, er werd alleen maar uitgeslagen of domme fouten gemaakt oftewel helemaal K*T… Sorry voor de grove taal maar dat was het wel.

  Einde van de set kwamen we nog een beetje terug alleen helaas verloren we deze met 24-26… Maar wel 3-1 winst (wat super mooi is natuurlijk) maar het team was zo gewend aan 4-0 winnen dat dit als verlies aan voelde en zo liep iedereen er ook bij….

  We pakken gewoon 4 punten en we krijgen weer gratis bier na de wedstrijd (ja jullie vragen je af wie heeft er dan onder het net door geserveerd, niemand!! De trainer is jarig, dus gratis bier!!)

  En het bleef nog lang gezellig in de kantine!

  Op naar een nieuwe week, nieuwe kansen, aangezien dit verslag op Zondag 19.00 uur gemaakt wordt wist de verslag schrijver ook nog toe te voegen aan het verslag voor het gepubliceerd werd dat de grote concurrent VC Allvo op Zaterdag 2 dure punten hebben laten liggen waardoor wij nu op 1 punt VC Allvo naderen (maar nog wel met 1 wedstrijd minder) dus dan is het nog zuurder dat we niet met 4-0 wisten te winnen want dan stonden we nu gewoon boven aan, maar helaas, wie weet na volgende week.