• 4-0 winst voor BPA VTC Woerden H1

  Week 4, Maandag 21 Januari 20.15 uur, Thijs vd Polshal.

   

  Het weekend is geweest, iedereen heeft zich weer kunnen opladen voor een nieuwe week, iedereen heeft het verloren punt kunnen verwerken en iedereen is weer fris en fruitig om te beginnen aan een nieuwe week.

   

  De selectie van BPA VTC Woerden heren 1 was Maandag verre van compleet.

  Sjoerd V onze marinier moest in de vrieskou buiten slapen en ‘geef 8’ roepen en orders uitvoeren van de commandant, Harm B zat weer in de studieboeken en Jasper B was nog steeds met vakantie.

   

  Nadat de trainer zijn woordje gezegd heeft (Om het even in het kort te herhalen): hij was NOT AMUSED over dat het vlaggenschip, het sterrenteam oftewel gewoon het 1e heren team van VTC Woerden hun wedstrijd op een achteraf veldje moest spelen, dit is uitgebreid besproken met het bestuur en bij deze ook uitgesproken, BPA VTC Woerden Heren 1 zal nooit meer op een achteraf veldje spelen…. Zo gezegd zo gedaan, we stonden nu wel op een achteraf veldje te trainen trouwens maar dat geheel terzijde.

   

  De training verliep verder soepel, voor je het wist was het 22.15 en konden we onze rust pakken in aanloop naar de volgende training en wedstrijd.

   

  Donderdag 24 Januari.

   

  Selectie is 2 dagen voor weer een belangrijke wedstrijd incompleet, de trainer is afwezig (reden onbekend), Sjoerd V zat inmiddels vast gevroren aan de grond, Tommie B was niet helemaal fit, Sander S had iets met school en verder was de selectie compleet met aanvulling van natuurlijk de grootste (en voor de vaste lezers onder ons, nee niet zijn lengte) vedette Tim K. Training was heel goed, lekker 2 tegen 2 heel de training.

   

  Zaterdag 26 Januari

  MATCHDAY. 14.30 uur Amersfoort uit.

   

  De selectie verzameld zich bij de Thijs van de Pols hal om circa 12.30 uur, zodra iedereen er is kunnen we vertrekken richting Amersfoort en ja dit keer zijn we helemaal compleet, geen zieke, geen vast gevroren mariniers of studerende team genoten, alleen onze trainer die direct naar de sporthal afreist. Aangekomen in Amersfoort, Tim K gaf iets te veel gas in de parkeergarage, Maarten D ging rechtsaf in plaatst van rechtdoor (Tja dat is Maarten) en Jan B reed volledig langs de sporthal. Eenmaal aangekomen in de sporthal / zwembad wilde iedereen eigenlijk eerst gaan zwemmen maar helaas mocht dit alleen maar met kinderen.. Dus Arjen B als we hier volgend jaar weer spelen mag hij wel!! Eenmaal omgekleed kon er begonnen worden aan de warming-up.


  Jan B en Tommie B gingen wederom weer een weddenschap aan, dit keer of Arjen B meer doortik ballen scoort of niet scoort, voor de niet volleyballers onder ons. Een doortik bal is dat als de pass er goed voor ligt - vaak net iets te scherp voor de spelverdeler - de spelverdeler de bal gelijk over het net doortikt en dan hoopt dat het een direct een punt is. Tommie B zette in op dat Arjen B meer door tik ballen scoorde en Jan kiest dan logisch voor dat hij minder scoort.

   

  Nadat iedereen 3 x een bal overgegooid had en tegen een bal aangelopen is konden we de wedstrijd beginnen.

   

  Set 1
  Voor diegene die niet zo vaak of nu voor het eerst het verslag lezen wil ik voor deze keer weer een uitzondering maken en het basis team hieronder benoemen, voor onze vaste lezers en trouwe toeschouwers: NEVER CHANGE A WINNING TEAM!

   

  -          Arjen B : Balletje opwipper.

  -          Harm B :  Hoppa als de brandweer.

  -          Jan B : Van alle markten thuis.

  -          Maarten D : Tja…..

  -          Sander S : Raketwerper

  -          Robbin K : Snelste midden man van de 3e divisie

  -          Tommie B : Minste beweegbare libero maar zit altijd op de goeie plek

   

  Wissels :

   

  -          Josh M : Het grootste talent van VTC Woerden, de regio en misschien wel van NL

  -          Tim K : De grootste vedette (nee niet ze lengte) van VTC Woerden.

  -          Jesse v M : Balletje opwipper.

  -          Sjoerd V : De marinier van het team.

   

  En de rest.

   

  -          Jasper B : Vakantie.

  -          Paulus ‘’onze gezellige brabo’’ : Geemigreerd naar duistland (weg gepest door de trainer).

   

   

  En nu de wedstrijd.


  BPA VTC Woerden begon een beetje slordig aan de set, gelukkig was de tegenstander ook niet om aan te gluren en konden we mooi bij blijven. Het ging lang gelijk op 10-10, 15-15,  20-20 en daarna liepen VTC Woerden uit naar 20-25, 1e set was binnen maar het moest allemaal beter. Pass was niet super goed,  aanvallend scoorden we niet alles, veel service fouten dus eigenlijk gewoon slecht maar toch de set winnen.

   

  Na een donder speech van de coach konden we beginnen aan de 2e set.

   

  Zoals jullie gewend zijn van onze verslagen begint de volgende set met de volgende zin:

  NEVER CHANGE A WINNING TEAM (al had er nu wel wat gewisseld mogen worden want spel was soms niet om aan te gluren).

   

  Set 2
  Voor diegene die willen weten wat de tussenstand is in de weddenschap tussen Tommie B en Jan B, 2-1 in het voordeel van Jan.

   

  Set 2 verliep al wat beter dan de 1e set, al bleef de tegenstander ook nu goed bij maar door onze service druk (ja de service was deze set echt goed) liepen we makkelijk uit naar een voorsprong van 23-15 maar ondanks dat de tegenstander spel liet ziet wat niet aan te gluren was voor de vele supporters die op de tribune zaten serveerden ze de wedstrijd terug naar 23-19, dit hadden ze te danken aan hun de serve van hun spelverdeler (Hij vond zich zelf zo goed dat die er ook naar ging lopen, iedereen die Oh Oh Cherso gekeken heeft en Jokertje daarvan kent, zo liep hij er ook bij alsof die de hele wereld aan kon) maar toch ging de winst weer naar ons 20-25, 0-2 in het voordeel van ons.

   

  En door naar set 3.

   

  Never change a winning team.

   

  Wat begonnen wij slecht maar dan ook echt slecht aan deze set, niks lukte, niemand scoorde, de ballen ketste weg, oftewel gewoon echt SLECHT!

  11-5 achter… we worden naar de kant gehaald om even bij te komen en onze rust te pakken, het enige wat we kregen te horen, punt voor punt pakken we ze terug, zo gezegd zo gedaan, 16-16 en we waren weer helemaal terug in de wedstrijd…. Althans dat dachten we, toch hielden we het slordige spel vast en kwamen we weer op achterstand, na een geweldige serve servie van Robbin K (Ja naast de kleding wassen kan Robbin ook echt enorm goed serveren…..) wonnen we de set met 22-25, winst is binnen, 4 belangrijke punten in de strijd om het kampioenschap ook maar nu willen we natuurlijk ook die 5e bonus punt, want stel je voor dat de huidige nummer 1 (op dit moment dus om 15.33 uur) weer punten laat liggen kunnen wij eindelijk echt zeggen, WIJ STAAN BOVEN AAN JA WIJ STAAN BOVENAAN…

   

  Dus door naar set 4.

   

  De tegenstander leek geknakt te zijn, en wij kwamen weer in ons eigen spel.
  Voor diegene die trouwens opgelet hebben is er ook nog een weddenschap gaande, die tussenstand is inmiddels 4-4 dus daar is het ook nog spannend. Zoals al gezegd kwamen wij weer lekker in ons spel en speelde we de set prima uit. Deze wonnen we  uiteindelijk met 19-25 en de belangrijke 5 punten waren binnen!

   

  Eindstand 0-4.

  Eindstand weddenschap Jan B en Tommie B, 4-6 in het voordeel van Tommie B, dus weer een gratis rondje van Jan B!!!!!

   

  Dit keer heeft Maarten D helaas niet onder het net door geserveerd dus volgende week zijn daar ook weer nieuwe kansen voor.

   

  Onze verslagschrijver maakt de verslagen altijd op de Zondag dus de uitslag van de andere wedstrijd is ook al bekend, 3-1, dus de concurrent heeft weer een puntje laten liggen oftewel, WIJ STAAN BOVEN AAN JA WIJ STAAN BOVEN AAN!!!

   

  Nu is het dus tijd om ons de gaan focussen op de volgende wedstrijd want we willen die positie niet meer kwijt raken.

   

   

  Tot volgende week.