• AIRCOHEAT VTC Woerden D1 wint vijfsetter

  Na tweemaal verlies in een vijfsetter moest het zaterdag 26 januari gaan gebeuren tegen Spaarnestad: eindelijk weer eens de winst binnenslepen. Er wordt al een paar weken goed getraind, maar de afgelopen wedstrijden trokken de dames helaas steeds net aan het kortste eind. Gesterkt door volle tribunes in de Thijs van der Polshal trokken de dames ten strijde. En een strijd werd het.

  Coaches Joost Roede en Roy van Rees hadden de beschikking over elf speelsters, Merel en Lianne uit Dames 2 kwamen het team versterken (waarvoor dank, meiden!). De coaches stuurden spelverdeler Marije, diagonaal Esther, passer-lopers Tamar en Jill, middens Femke en Michelle en libero Luka het veld in. Het team, maar ook de kant, begon enthousiast, scherp en goed aan de wedstrijd. Spaarnestad, zo zeiden ze zelf ook achteraf, was compleet van slag door de sterke start van de dames van VTC Woerden. Binnen no time had Spaarnestad al haar time-outs gebruikt, maar dat mocht niet baten. De dames van VTC Woerden bleven ontzettend goed volleyballen. De passjes kwamen perfect bij spelverdeelster Marije, die naar hartenlust haar aanvallers kon bedienen. Een mooie serviceserie, een aantal leuke rallies en een paar keiharde killblocks later stond er 25-16 op het scorebord.

  Het devies van de coaches? Blijf dit spel en dit enthousiasme vertonen! Met hetzelfde basisteam werd dit ook in de tweede set doorgezet. Spaarnestad kwam nog steeds niet onder de druk van VTC Woerden vandaan. De rallies werden langer, maar elke keer trok VTC Woerden aan het langste eind. Alhoewel Spaarnestad aan het eind van de set iets dichterbij sloop, kwamen de dames van VTC geen moment echt in de problemen. De tweede set werd ook winnend afgesloten, 25-18.

  Dan de altijd beruchte derde set. Konden de dames van VTC hun goede spel en enthousiasme vasthouden? Daar gingen zij natuurlijk wel voor! Vanaf het begin van de set liep VTC Woerden echter achter de feiten aan. De dames kregen een moeilijke serviceserie te verwerken, kwamen zelf niet meer tot scoren en er waren iets te veel individuele fouten. Het resulteerde in een 10-21 achterstand. Aan het eind van de set wisten de dames van VTC Woerden nog een eindspurt in te zetten en de schade te beperken, maar dat was niet op tijd en voldoende. Spaarnestad ging er met deze set vandoor: 19-25.

  De uitkomst van de derde set was het perfecte voorbeeld van ‘de beruchte derde set’. Het geloof was er dan ook dat VTC Woerden de rollen in de vierde set weer kon omdraaien. De dames van VTC Woerden waren niet perse slechter gaan spelen. Spaarnestad zelf was wel beter gaan spelen, maar als de dames van VTC weer met de scherpte en enthousiasme van de eerste twee sets het veld in gingen zou de vierde set gewoon voor hen zijn. Hetzelfde basisteam ging dan ook vol geloof het veld in. Het ging lange tijd gelijk op, maar in het midden van de set wist Spaarnestad een gaatje te slaan. Met een tweetal wissels (Lynn voor Esther, Rosa voor Jill) en overtuigende woorden in de time-outs werd er alles aan gedaan om het tij te keren. Wederom wist VTC Woerden aan het einde van de set weer een versnelling bij te schakelen, maar dat was niet op tijd. 21-25 voor Spaarnestad.

  Wéér een vijfsetter en geen 3-1 winst, wat er (zeker gezien de eerste twee sets) echt in had gezeten. De dames van VTC Woerden hadden daar even goed de pest in. Zij begonnen dan ook gefocust en scherp aan de vijfde set. Rosa en Lynn bleven na hun goede invalbeurt van de vorige set staan, de rest van het team bleef ongewijzigd. Spaarnestad wist aan het begin van de set een klein gaatje te slaan. Bij de kantwissel hadden zij zelf een voorsprong van drie punten, 5-8. De dames van VTC Woerden bleven echter hard werken en in deze fase van de wedstrijd waren er een aantal mooie rallies. Toch had Spaarnestad op een stand van 9-11 de beste kaarten in de handen. Maar op dat moment wisten de dames van VTC Woerden nog even een vaatje enthousiasme en strijdlust open te trekken. Via 9-11, werd het 14-12 en stonden de dames van VTC Woerden binnen korte tijd ineens op matchpoint. Met een harde klap werd ook het matchpoint verzilverd en de opluchting bij de dames van VTC Woerden was groot!

  Eindelijk weer eens winst, eindelijk weer zichzelf beloond voor het harde werken en een mooie sprong omhoog kunnen maken in de ranglijst! Alhoewel er zeker meer in had gezeten deze wedstrijd, heeft VTC Woerden als collectief een mooie prestatie neer kunnen zetten, mede dankzij de volle tribunes!

  Zaterdag 2 februari 15.45u mogen de dames van VTC Woerden wederom thuis hun kunsten vertonen. Dit keer tegen de nummer twee Thor, waartegen de dames van VTC (na het 4-0 verlies bij Thor) nog iets goed te maken hebben.

  De dames kunnen dan (wederom) de steun van het publiek goed gebruiken! Hopelijk tot dan!