• THOR DS1 te sterk voor AIRCOHEAT VTC Woerden DS1

  Ondanks de mooie rally’s en veel weerstand konden de dames van VTC Woerden niet meer punten pakken tegen de op de tweede plaats gevestigde dames uit Bergambacht. Er zat meer in, maar met een punt (een gewonnen set) waren de Woerdense dames en coaches al heel blij.

  De hele week is er hard getraind en de verwachting van de trainers kwam uit: weerstand bieden tegen de dames van THOR, vertrouwen in je eigen spel en geduldig afwachten. In de eerste set startte VTC, net zoals de vorige wedstrijd, sterk, geconcentreerd en enthousiast. Er werd gegaan voor elke bal. Tekenend was diagonaal Lynn Nawijn lag in de reclameborden om een bal te redden. Resultaat: een mooi punt voor VTC en een gebogen bord… De VTC dames gaven de tegenstanders niks cadeau, aan beide kanten werd goed gespeeld. Helaas konden de dames van VTC de eerste set niet naar zich toe trekken. Met een spannende slotfase werd de set binnengehaald door THOR (23-25).

  In de tweede set wisten de dames van AIRCHOHEAT DS1 het niveau van de eerste set vol te houden. Ondanks mooie aanvallen, slimme tikballetjes en spectaculaire reddingen werd deze set wederom verloren, de dames uit Bergambacht waren te sterk.

  De derde set verliep voor VTC stroef, er werden niet tot weinig passjes meer gebracht. Dit maakte het voor Marije Hoekendijk erg lastig om haar aanvallers te bedienen. Met een stand van 13-25 was de derde set snel voorbij.

  Toch gaven de Woerdense dames niet op, in de vierde set werd er knap gewonnen. THOR dacht dat de vijf punten al binnen waren en gingen wat gemakkelijker de vierde set in. VTC Woerden gaf al de energie die ze nog hadden, er werd gewonnen met 25-19. Een punt waar de dames en de trainers aan de kant van VTC erg blij mee waren. De dames en de coach van THOR DS1 waren hier wat minder gelukkig mee, want de kans op de eerste plek in de tweede divisie wordt met elk puntverlies kleiner.

  Volgende week zaterdag mogen de VTC dames wederom thuis spelen, dit keer tegen Leython DS1. Een ploeg die onder THOR staat op de derde plek. Kortom wederom een spannende wedstrijd met kans op punten voor VTC. Publiek is altijd welkom, hopelijk tot 9 februari 15.45u!