• Interim Coach Tim K en zijn interim assistent Bjorn v L pakken 4 punten met BPA VTC Woerden H1

  Omdat onze huidige hoofdtrainer niet aanwezig kon zijn deze week waren er 2 ervaren rotten aan het roer gezet bij onze mannen uit het eerste Heren team. Nadat onze mannen weer een weekend tot rust hebben kunnen komen stond er deze week weer een mooie week op het programma. Dit weekend stond namelijk de wedstrijd tegen US Heren 2 uit Amsterdam op het programma, zoals jullie vorige week hebben gelezen werd toen overtuigend gewonnen van het 3e team van Amsterdam.

   

  Maandag 11 Februari

  Deze training waren we met maar liefst 11 selectie spelers aanwezig, oftewel de hele selectie was compleet op de trainer na??. Is de selectie eindelijk een keer compleet (ook voor het eerst dit seizoen) is de trainer er niet. Onze trainer staat (misschien valt hij ook wel een paar keer) heel de week op de latten (Voor de niet skiërs onder ons, latten is een ander woord voor Skiën). Nadat iedereen zijn zegje gedaan had voor de training en Jesse v M nog een goeie mop verteld had konden we beginnen aan de training.

  Beetje warm huppelen en daarna (sinds maanden) eindelijk weer is een potje tennissen. Met wat zelf toegevoegde regels was het een leuk potje tennissen??. Heb jij wel eens 11 volleyballers zien voetballen of naja tegen een bal aan zien trappen als serve??.Ziet er niet uit, het was net zo SLECHT waar er een wel erg ver boven uit stak en dat kan niemand anders zijn dan Maarten D natuurlijk.

  Na een potje tennis (2-1 verlies of 2-1 winst het is maar hoe je het bekijkt) mochten de 2 ballen wippers (dit klinkt ook weer lekker fout) a.k.a. spelverdelers van ons team ‘pis potten’ om eruit te komen wie als eerst mocht kiezen om zijn team samen te stellen. Je ziet het alweer trainen zonder trainer kunnen wij echt wel. Nadat de teams samen gesteld waren hebben we lekker tot het einde van de training een wedstrijdje gevolleybald, dit ging er weer lekker aan toe, iedereen was scherp, goed, in vorm, dat beloofd wat voor Zaterdag.

   

  Donderdag 14 Februari (VALENTIJNSDAG, of ook wel Maarten D dag)

  Vanavond geen training??.

  Harm B moest de boeken in, Jan B heeft aanstelleritis, Sander S a.k.a. leraar moest gezeur van die ouders aanhoren, Josh M probeerde zijn Engels te verbeteren in Londen, Maarten D moest al die 378 vrouwen beantwoorden en de rest had gewoon geen zin... Dus door naar Zaterdag. Ja, het kan allemaal in een kampioensteam, zo ben je voor het eerst in het seizoen compleet en zo train je 3 dagen later niet omdat er niemand is.

   

  Zaterdag 16 Februari.

  MATCHDAY!!!

  12.30 uur, 1 gedeelte van de selectie verzameld bij de sporthal en een ander gedeelte reed vanuit Woerden Oost richting Amsterdam. De interim coach en zijn assistent (Tim K en Bjorn v L) waren nu ook aanwezig

  Ja, vast lezers zoals jullie het goed lezen bewijst Tim K ons weer een dienst, valt hij niet in voor Jasper B als speler dan doet hij het wel als Coach omdat die van ons midden in het seizoen moet skiën??.

  Tim K is van alle markten thuis dus??. Naast zijn volleybal talent van vroeger schuilt er dus ook een geboren leider in Tim K. Dat moet goed gaan komen voor de wedstrijden en tenslotte krijgt Tim K een geslepen selectie in zijn schoot geworpen dus dat moet dan helemaal goed gaan komen.

  Naast Tim K zit Bjorn v L op de bank. Voor wie Bjorn v L niet kennen?? Bjorn v L heeft ook jaren zijn dienst bewezen in het eerste Heren team, maar heeft enige tijd geleden ook zijn schoenen aan de wilgen gehangen. Maar?? zoals misschien een aantal vaste lezers al hebben mee gekregen via social media wilt Bjorn v L zijn schoenen weer van de wilgen halen en het weer gaan proberen!

  13.10, aankomst in de sfeerloze sporthal. Of naja sfeerloos er was gewoon nog niks te beleven en wij waren veel te vroeg??. In het wedstrijdboekje van US stond een mooi interview met de libero van VTC Woerden. Echt een top interview, zie hieronder.

   

  -          Heb je zin in de wedstrijd : Altijd je kent me (Huilend gezichtje)

  -          Hoeveel denk je dat het wordt? : 0-4 (huilend gezichtje)

  -          Das niet echt een goeie uitgangpositie voor de return toch? Dit is de return.

  -          Ken je jongens als Bas Louwaars, Olaf Hoonhout, Johan Verhees en Gertjan Muis? Zitten die in het 2e?

  -          Nee, in het eerste : Bas Louwaars met zijn knappe vriendin (Knipogende smiley). Zet dat er maar in en de rest ken ik ook.

  -          Wat vind je van Olaf en Johan? : Super aardige jongens.

  -          Vorig jaar had Dames 2 van US Hidde van der Hoeven als idool, Nu is dat Jaap Andre, wat vind je daarvan? Hidde is een goede jongen.

  -          Hahaha, Ken je nog andere mensen van US? : Verder wil ik niemand kennen.

  -          Heb je vroeger bij US gespeeld? : Gezeten (huilende smiley)

  -          Heb je toen wel eens je diensten aangeboden? : Ja, werd er alleen niet goed genoeg voor betaald.

  -          En je onschuld? Wat is daarmee?

  -          Of je die wel eens hebt aangeboden? : Nee, nooit.

  -          Weet je dat zeker? Zegt de naam Lennart Huiberts je wat? Ook ja, die had ooit een sterk verhaal.

  -          Maar heb je wel eens je onschuld aan Lennart Huiberst aangeboden? Nee, durf ik niet.

  -          Er werd door tongen beweerd dat jij eens je excuses aan wilde bieden, terwijl je tegelijk zei dat je onschuldig was. Toen bood je dus maar je onschuld aan : Haha ok. Hoeveel pagina’s telt het wedstrijd boekje?

  -          Een contaminatie of malapropisme? : Malapropisme

  -          De laatste was geen vraag. : Maakt niet uit, Gooi nog wat mayo over die frikandellen, dan is de motor gesmeerd.

  -          Dank voor dit interview.

   

  Na 28 koffie, 34 Sportdrankjes gingen we omkleden om aan de warming-up te beginnen??. Nog even geduld hebben, want alle wedstrijden liepen uit.

  14.45 uur. Start wedstrijd.

  Ook met onze nieuwe coaches aan het roer bleef de motto ‘’Never change a winning team’’ van kracht, dezelfde 7 als een week eerder werden het veld ingestuurd.

   

  Set 1 :

  Wij lieten ons overrulen door de Amsterdamse bluf aan de andere kant, of het kwam misschien door de warming-up die halfjes was of door de 2 nieuwe coaches waar ons team aan moest wennen. Maakt verder niet uit: we begonnen slecht, we keken gelijk tegen een achterstand van 5/6 punten. Onze vakantie ganger (Jasper B) kreeg ook nog een gele kaart omdat hij het niet eens was met een beslissing van de arbitrage leiding??  

  De meningen over het spelverdelen met een hand waren verdeeld. Toen ging ook onze spelverdeler alles maar met een hand spelverdelen. Dat vond de scheidsrechter niet zo’n goed idee. Wellicht speelde het voor de scheidsrechter mee dat hij weer naar Amsterdam moest en zijn dagvergoeding alleen al kwijt was aan die belachelijk hoge parkeerkosten?? 4 euro per uur (2 pils dat dachten wij alleen maar, 2 pils minder per uur omdat dat verdwijnt in de parkeer automaat??.). We kwamen de eerste set nog goed terug maar helaas verloren we deze set. Eindstand : 25-22 voor US Heren 2.

   

  Set 2 :

  Je zou zeggen we hebben verloren dus nieuwe spelers er in. Maar nee, onze interim coaches riepen hier en daar wat en we zouden ons deze set herpakken. Dus weer dezelfde 7 starten ook in set 2.

  Het ging al een stuk beter dan in de eerste set, er werd zowaar ook verdedigd en af en toe scoorde we ook nog een balletje waardoor we deze set simpel wisten te winnen met 17-25.

   

  Set 3 :

  Onze interim coaches Tim K en Bjorn v L gaven in deze setwissel ons ook weer wat meer positiviteit mee zodat we ook de 3e set binnen konden gaan halen (we hadden echt een overwinning nodig (niet omdat we al bijna alles winnen het hele seizoen) maar omdat onze directe concurrent VC Allvo weer een puntje had laten liggen. Dus weer met een juiste instelling gingen dezelfde 7 weer het veld in.

  Ook deze set verliep voor onze mannen uit Woerden weer soepel en werd de set gemakkelijk gewonnen met 16-25, weer een belangrijk punt binnen in de strijd om het kampioenschap.

   

  Set 4 :

  Ja dus weer dezelfde 7 het veld in. Deze set begonnen we een beetje als de eerste set, we scoorde niet hier en daar wat ketsers dus we werden naar de kant geroepen door onze interim coach en assistent. Het enige wat we te horen kregen was : HERPAK JE, ALS JE DEZE PAKT WORDT JE KAMPIOEN!

   

  Dus met die woorden gingen wij weer het veld in en het werkte. Wij herpakten ons en liepen uit richting het einde van de set maar zodra het einde weer in zicht kwam vielen we weer terug in de patronen van het begin van de set. Jasper B werd nog gewisseld voor de serve voor Jan B (Die had deze keer trouwens niet in de kroeg gezeten) maar ook dit mocht helaas niet baten, de tegenstander kwam weer heel dichtbij. Zo dichtbij dat wij dachten als we deze set maar niet verliezen, want dan moeten we 1. nog een set spelen (minder tijd om bier te drinken) en 2. dan loopt onze concurrent VC Allvo een puntje uit??.

  24-24, 25-25, 26-26 (wat een spanning) 26-28, dus winst voor VTC Woerden Heren 1 (1-3) grote opluchting bij de selectie en onze interim coaches Tim K en Bjorn v L.

  Onze dank is groot dat deze 2 grootheden die hun naam hebben gemaakt als speler bij het 1e van VTC Woerden ons bij wilden staan tijdens deze wedstrijd, nogmaals onze dank is groot.

  Voor een groot gedeelte werd  het nog een lange/ late avond. En het zal je niet verbazen maar Jan B en Maarten D zijn samen gespot met een paar kabouters in de kroeg??..

   

  Tot volgende week!