• BPA VTC Woerden H1 pakt vier belangrijke punten in strijd om het kampioenschap

  Jalalalalala KArnaval.

  Ja jullie dachten aan de titel Jalala Kampioenen??. Helaas nog niet maar het Karnavals weekend was net geweest vandaar.

  Maandag 4 Maart

  Tijd voor de training, na 2 weken geen wedstrijd te hebben gespeeld. Ja, we speelden ook geen Bekerwedstrijd want de tegenstander was zo bang dat ze de wedstrijd maar afgezegd hebben en wij dus heel simpel ons geplaatst hebben voor de halve finale van de beker. En gedeelte van het team heeft de rust opgezocht in Athene (zie foto) waardoor het team nog hechter is geworden en we met nog meer vertrouwen het laatste gedeelte van het seizoen in kunnen gaan en de dubbel kunnen pakken.

  We konden dus weer fris en fruitig van start aan een nieuwe trainingsweek, naja bijna iedereen fris en fruitig. Onze allrounder van het team had iets te diep in het glaasje gekeken tijdens Karnaval waardoor die niet aanwezig kon zijn, zijn smoes was "ik moet nog een hoop doen in de badkamer" (dat roept hij al 6 weken, volgens ons krijgt hij een gouden badkamer met diamanten waarschijnlijk. Anders duurt dat niet zo lang). Onze 2e vaste stamkroeg tijger was namelijk wel gewoon present die had na een weekje Wintersport en vooral apres ski ook gelijk karnaval erachter aan gepakt en die stond er gewoon. Maar daar was alles ook mee gezegd. Verder was onze boekenwurm Harm B ook afwezig vanwege studie, maar al met al konden we met een redelijk selectie training. Hier en daar wat wisselingen, want onze all rounder is komend weekend met wintersport dus Sander S in de Pass en Japser B op de Diagionaal.

  Na een prima training konden we ons opmaken voor de Donderdag training.

  Tussen de Maandag en Donderdag was het ook nog Dinsdag 5 Maart de avond dat Ajax een magistrale overwinning boekte op het allemachtige REAL Madrid, wat een een top avond. Onze Mannen van het eerste Heren team kunnen hier een voorbeeld aan nemen.

  Donderdag 7 Maart

  Melding : Ik ben afwezig.

  Melding : Ik ben afwezig, zit met werk.

  Melding : Ik ben afwezig.

  De Donderdag begon lekker in de groeps whatssapp, de een na de ander meldde zich af en Jan B en Jasper B waren er ook al niet.  Uiteindelijk waren we met zeven en hebben we een TOB training gedraaid, je weet wat ze zeggen een slechte generale is een goeie uitvoering. Op naar Zaterdag.

  Zaterdag 9 Maart

  We speelden dit keer om 17.00 uur ipv 15.45 uur. Dat kwam doordat het een SUPER SATERDAY was, eerst in het voorprogramma Dames 1 en daarna als hoofd act de Mannen van BPA VTC Woerden Heren 1. 16.00 uur iedereen was aanwezig en we konden ons klaarmaken voor de wedstrijd. Een goeie warming up gedraaid, sinds maanden ook eindelijk een keer met muziek is ook wel eens lekker.

  17.00 uur: Set 1

  Start wedstrijd, jullie vaste lezers zijn inmiddels van mij gewend om elke set te beginnen met de standaard zin : NEVER CHANGE A WINNING TEAM. Maar dat kan nu helaas niet omdat onze all rounder Jan B verzaakt heeft en liever zijn benen breekt op de latten dan meestrijd met het team om het kampioenschap. Vandaar dat Jasper B zijn rentree weer maakte in het team. Verder begonnen we met Sander S en Maarten D(ronken) op de passer/lopers positie, Harm B en Kemp op het midden, Arjen B smeet weer met de ballen en Tommie B liep weer in de weg in het veld.  

  Na een goed begin in de eerste set (goede serve serie van Sander S) hadden we een ruime voorspring van circa 8 punten op de tegenpartij. Deze voorsprong verdween alleen heel snel doordat zij ook een goeie serve serie wisten neer te zetten en wij ook bij een goede pass gewoon niet wisten te scoren. Vervolgens liepen wij achter de feiten aan en verloren wij uit eindelijk de set met 21 ?? 25.

  Zoals de trainer Donderdag al zei op de training: "hoe je nu traint neem je ook mee naar de wedstrijd Zaterdag" en dat was duidelijk te zien wat waren wij slecht in die eerst set.

  Set 2

  Nadat we allemaal weer bij elkaar geraapt zijn en iedereen motiverende woorden naar elkaar geroepen heeft, konden we de 2e set er weer tegen aan. Dezelfde 7 gaan weer het veld in om het dramatisch spel van de eerste set recht te zetten.

  Ook deze set verliep niet heel makkelijk. Ondanks een aantal discutabele beslissingen van de arbitrage wonnen wij deze set uit eindelijk met 25-20. Tussen stand 1-1 op naar de 3e set.

  Set 3

  Ook deze set was moeizaam. We scoorden niet, verdedigden niet en niet heel veel lukte. En de de praatjes onder het net door werkte ook niet echt mee. 

  Ondanks het spel wat niet om aan te gluren was (ja, niet alleen wij maar ook de tegenstander was weer zeer belabberd), wisten we de set toch te winnen, voor de tegenstander met een iets minder goede afloop want die nummer 15 die had iets te veel gepraat waardoor te weinig vocht in zijn lichaam had en kreeg die enorme kramp waardoor hij niet verder kon spelen. 

  We wonnen de set uit eindelijk met 26-24, tussenstand 2-1.

  Set 4

  Wij begonnen weer met dezelfde opstelling als de set hiervoor. De tegenstander moest hun libero op de positie zetten van de speler die uitgevallen was, want hij kon niet meer verder. De libero op zijn positie bleek geen groot succes voor ze, want hij was ook zo klein dat hij de bal ook niet over het net geserveerd kreeg. Maar ja, beter iets dan niets want anders hadden ze wedstrijd sowieso al verloren (achteraf hadden ze beter toch gewoon kunnen stoppen want de wedstrijd hebben wij natuurlijk gewoon weer gewonnen).

  De laatste set ging ons ook iets makkelijker af en wonnen we met 25-17 en de 3-1 winst is binnen en de 4 belangrijke punten zijn ook weer binnen. Dit waren 4 hele belangrijke punten want de directe concurrent heeft 3-2 gewonnen, waardoor wij nu in punten gelijk staan met onze concurrent maar wel met een wedstrijd minder gespeeld.

  Daarnaast is volgende week ook weer een belangrijke week want dan speelt die concurrent tegen de huidige nummer 3, waar wij verwachten dat er ook weer punten worden verspeeld dus onze mannen van BPA VTC Woerden heren 1 moeten weer een goede week neerzetten zodat richting het einde van het seizoen iets meer marge hebben voor het kampioenschap.

  Tot slot nog wat leuke feiten over het team.

  -          In 2019 zijn wij nog ongeslagen.

  -          Wij hebben dit seizoen al 8 x met 4-0 weten te winnen.

  -          Wij hebben dit seizoen 7 x met 3-1 weten te winnen.

  -          Wij zijn sinds 5 Oktober al ongeslagen zowel uit als thuis.

  -          Wij hebben dit seizoen nog maar 2 nederlagen geleden.

  -          In de beker zijn wij ook nog ongeslagen.

  -          En de laatste FEIT : WIJ WORDEN KAMPIOEN!