• VTC Woerden boekt belangrijke overwinning tegen Irene

  Zaterdag 9 maart 2019. Na twee weekenden werd er weer gespeeld in de tweede divisie C. Waarin AIRCOHEAT VTC Woerden DS1 mocht aantreden tegen Irene DS1. Irene, een ploeg met jonge speelsters die een mooie groei doormaken dit seizoen. Echter nog niet opgewassen tegen de dames van VTC Woerden, die zaterdag de wedstrijd wonnen met 3-1 (25-21, 25-21, 25-14, 16-25).

  Onder leiding van Joost Roede en Roy van Rees mochten Marije Hoekendijk, Lynn Nawijn, Rosa Helmantel, Tamar Woudenberg, Michelle Korstanje, Femke van Leeuwen en libero Luka van Beekhoven aan de eerste set beginnen. Met een goed uitgespeeld eerste punt was het duidelijk, Woerden was er klaar voor! Vervolgens kwam er van alles voorbij in de set, goed verdedigend werk, aanvallen afgewisseld met prikballen en vooral enthousiasme. Alleen waar de set door gekenmerkt werd, waren de serviceseries bij beide teams. Waar VTC steeds een ruime voorsprong opbouwden, haalde Irene dit weer bij (10-10; 20-20) tot aan het einde waar VTC doorzette naar 25-21.


  Met dezelfde opstelling werd er aan de tweede set begonnen. Vol vertrouwen aan de Woerdense kant werd er gespeeld. Ondanks dat Irene de gehele set goed bij kon blijven, was er bij VTC geen twijfel te zien. Het geloof was er dat de set gewonnen zou worden en zo geschiedde met een stand van 25-21.

  Voorafgaand aan de derde set werd er bij VTC benadrukt om vooral dit niveau vast te houden en niet te verslappen. Zo gezegd, zo gedaan; Woerden begon nog wat twijfelachtig maar was vervolgens duidelijk de baas in deze set. Met uitstekende servicebeurten van onder andere Lynn Nawijn, mooie passes waardoor spelverdeelster Marije Beukers de aanvallers naar hartenlust kon bedienen, stond er na enige tijd een mooie 25-14 overwinning op het scorebord.

  Om vervolgens de laatste set te starten met opnieuw dezelfde speelsters, bleef er weinig over van ‘de baas zijn’. Irene nam de leiding over, het niveau aan de kant van VTC viel weg. De coaches probeerden nog van alles met time-outs en wissels, maar het mocht niet zo zijn. Irene won deze set met 16-25 en kon 1 punt meenemen naar Bilthoven.

  Met wat gemengde gevoelens door de laatste set verlieten de speelsters het veld, maar al snel kwam het tevreden gevoel naar voren door deze belangrijke 3-1 overwinning. De 7 de positie werd hiermee verstevigd en volgende week kan deze nog verder verankerd worden. Aangezien er tegen de nummer 8 gespeeld zal worden. Wees hierbij: aanvang 15:45 uur, AIRCOHEAT VTC Woerden DS1 – Kalinko DS1, in de Thijs vd Polshal.