• BPA VTC Woerden H1: de titel is in zicht!

  11 Maart, we komen steeds dichterbij het einde van het seizoen dus we komen ook steeds dichter bij de titel en eventueel de beker.

   

  Maandag stond er wederom weer een training op het programma. Bijna iedereen was aanwezig, zelfs Jan B was aanwezig ondanks zijn spierpijn van het skieen, Harm was alleen deze avond leren verder was iedereen er dus en kon er weer een top training neergezet worden want Zaterdag stond weer een laagvlieger op het programma en je weet wat ze zeggen: tegen de kleintjes wordt je kampioen.

   

  Na afloop werd er nog even medegedeeld dat er weer gesprekken gevoerd gaan worden met het bestuur met oog op volgend jaar, want ja zoals het er nu naar uit ziet worden we kampioen en dat betekent dat je weer een nivoooootje hoger mag volleyballen en daarvoor hebben we natuurlijk wel weer een ijzersterke selectie nodig.

   

  In de loop van deze week zag het er naar uit dat de selectie van BPA VTC Woerden heren 1 met een halve selectie naar Zaanstad moest afreizen. Onze libero moest op Zaterdag werken en onze 2e spelverdeler moest ook werken. Dat zou betekenen dat we met 8 man en zonder libero moeten gaan spelen en dat belooft niet veel goeds, onze libero staat als een rots in de branding en onze 2e spelverdeler hebben we ook hard nodig omdat de kans groot is dat onze 1e Spelverdeler een deze dagen Papa wordt en dan zouden we dus misschien zonder spelverdeler moeten spelen… Allemaal lastig dus.

   

  Donderdag 14 Maart.

   

  Godzijdank, onze libero kan aanwezig zijn a.s. Zaterdag en onze 2e spelverdeler ook, daar komen we goed mee weg en het is nog steeds rustig bij onze 1e spelverdeler dus die zal er ook ‘’gewoon’’ bij zijn. Onze libero kon alleen niet op de Donderdag training aanwezig zijn i.v.m. het werk… Ja er moet tenslotte ook geld verdiend worden en ondanks dat het 1e heren team zo goed presteert is het geen vet pot wat we er voor krijgen.

   

  Ook Donderdag was er weer een toptraining neergezet, we waren dus helemaal klaar voor a.s. Zaterdag om weer een degradatie kandidaat verder de afgrond in te helpen.

   

  Tussendoor kregen we ook nog van onze aanvoerder te horen dat de tegenstander in de halve finale van de beker zich heeft afgemeld omdat ze wederom weer niet durven.

   

  Wij zijn natuurlijk al zo lang ongeslagen en alle tegenstanders doen het in hun broek als ze tegen ons moeten en ik snap dan ook wel dat als je 40 minuten in de auto zit naar Woerden en om dan vervolgens binnen 45 min met 3-0 van het veld geslagen te worden dat je dan gewoon thuis blijft.

  Zaterdag 16 Maart.

   

  MATCHDAY.

   

  13.00 uur iedereen verzamelt zich bij de thijs van de pols hal. Behalve onze libero, die heeft het zo kunnen regelen dat die er wel bij kon zijn maar zou dan wel gelijk uit ze werk naar Zaandam komen

  14.00 uur : Aankomst in koog aan de zaan waar de nieuwe sporthal van Zaadstad zich bevindt.

  14.05 uur : Onze libero komt binnen, mooi op tijd hij zou eerst wat later zijn maar gelukkig mooi op tijd. Een nadeel hij had geen tijd om te pinnen waardoor hij een regel overtreed en niet voor het startsignaal kan potten (echt een K*T regel) maarja onze pot beheerder is sowieso niet goed in het beheren van de pot maarja dat geheel terzijde.

   

  Na een goede warming-up konden we dan beginnen aan de wedstrijd.

   

   

  Onze trainer, Dhr J. Meegdes stuurder de volgende 7  namen het veld in:

  Met nummer 5, A. Beukers onze ballen wipper en toekomstige vader.

   

  Met nummer 6, J. Beukers. Onze all rounder en baardaap van het team.

  Met nummer 7, R. Kemp. Onze lucifer midden en onze wasman.

  Met nummer 8, H. Beukers, Onze brandweerman midden en onze 3e beukers.

  Met nummer 9, M. Droogh, onze ketser loper en onze tinderboy, slechte potbeheerder en onze man die van sommige situaties heel goed gebruik maakt.

  Met nummer 11, S. Schouten. Onze D(uidelijk) I(n) (A)anvallen en ook onze toekomstige vader (Dit duurt alleen nog iets langer).

  Met nummer 14, Onze Libero en onze rots in de branding.

  Zo deze 7 top spelers werden het veld in gestuurd om de ploeg uit Zaadstad aan de kant te zetten en zo weer belangrijke punten te pakken voor het kampioenschap.

   

   

  Set 1 :

  Deze begon redelijk, alleen de tegenstander gaf goed weerstand. Waardoor we lang gelijk op gingen, uiteindelijk maakten wij teveel fouten waardoor we de 1e set verloren. Set stand : 25-22.

  Hier moesten wij allemaal even van bijkomen aangezien dit nog nooit eerder dit seizoen is gebeurt (op de eerste 2 wedstrijden na dan) verloren wij nu de eerste set, normaal verliezen wij alleen de laatste set of helemaal geen set dus bij de set wissel even met alle koppen bij elkaar en we konden er tegen aan.

   

  Set 2 :

  Dhr J.Meegdes stuurde dezelfde 7 kampioenen het veld in, zo mag je het onderhand wel noemen want deze 7 spelers zijn al sinds 5 Oktober 2018 ongeslagen.

  Deze set verliep al een stuk beter, de mannen van BPA VTC Woerden heren 1 kwamen weer in hun eigen ritme waardoor de tegenpartij gemakkelijk aan de kant gezet werd.

   

  Ook ondanks de belabberde services van R. Kemp. Aan het plafond hingen een soort ringen waar hij doorheen probeerde te serveren tot ergernis van een aantal spelers.

  Tijdens set 2 gebeurde er ook iets waar beide spelers goed vanaf zijn gekomen.

  Onze Beuker spelverdeler dacht even dwars door onze diagonaal heen te gaan maar dat lukte niet waardoor die vol op S. Schouten knalde en onze spelverdeler last had van ze nek, J. vMouwrik was zich al aan het opwarmen maar al snel bleek dat het allemaal mee viel we konden de set snel vervolgen.

  R. Kemp heeft ook bij de staf aangegeven dat die best voor de serve gewisseld mag worden maar de staf gaf daar geen gehoor aan.

  Eindstand set 2 : 18-25.

  Tussenstand 1-1.

  Set 3 :

  Deze ging weer net wat beter dan set 2. J. Beukers stond te passen, dat had hij het hele seizoen nog niet gedaan. (dit kwam omdat zijn badkamer eindelijk af was en hij zich zelf weer eens kon opfrissen waardoor die deze wedstrijd fris in ging) moet je na gaan wat dat de laatste wedstrijden nog zal brengen.

  De enige die wat moeite vandaag had was onze libero, dit was waarschijnlijk oververmoeid waardoor die nu nog minder deed dan normaal en het nog meer op viel, maar gelukkig pakte ze team genoten het goed op en wonnen we deze set gemakkelijk met 14-25.

  Tussenstand 1-2.

  Set 4 :

  Weer dezelfde jochies het veld in.

   

  Deze set ging zo makkelijk en zo snel dat hier weinig over gepraat kan worden alleen het einde van de set/wedstrijd is een goed verhaal. Onze trainer gaf eindelijk gehoor na veel gemekker van diverse spelers, wissel R. Kemp nou voor de serve en dat gebeurde op matchpoint. J. vMouwrik kwam het veld in en die serveerde een ace.

  Eindstand 13-25.

  Woerden pakt de 1-3 overwinning en 4 belangrijke punten en kunnen straks in de busreis naar huis rustig achterover zitten en kijken naar de concurrentie want de nummers 2 en 3 spelen tegen elkaar.

  Na een lange busrit naar huis en de wedstrijd hebben gekeken stapte het VTC Woerden als ‘’bijna’’ echte kampioenen de bus uit, want de directe concurrent heeft met 3-1 verloren van de nummer 3 waardoor wij nu een voorsprong van 3 punten hebben met nog 1 wedstrijd tegoed tegen de nog geen enkele overwinning gepakt nummer laatste.

  En laten we nou net volgende week en die week erna 2 x tegen deze tegenstander spelen. Oftewel kampioen word je tegen de kleintjes (dus over 2 weken zijn we kampioen).

  steeds dichter bij de titel en eventueel de beker.Maandag stond er wederom weer een training op het programma, bijna iedereen wasaanwezig zelfs Jan B was aanwezig ondanks zijn spierpijn van het skieen, Harm wasalleen deze avond leren verder was iedereen er dus en kon er weer een top trainingneergezet worden want Zaterdag stond weer een laagvlieger op het programma en jeweet wat ze zeggen, tegen de kleintjes wordt je kampioen.Na afloop werd er nog even medegedeeld dat er weer gesprekken gevoerd gaan wordenmet het bestuur met oog op volgend jaar, want ja zoals het er nu naar uit ziet worden wekampioen en dat betekend dat je weer een nivoooootje hoger mag volleyballen endaarvoor hebben we natuurlijk wel weer een ijzersterke selectie nodig.In de loop van deze week zag het er naar uit dat de selectie van BPA VTC Woerden heren1 met een halve selectie naar Zaanstad moest afreizen, onze libero moest op Zaterdagwerken en onze 2 e spelverdeler moest ook werken dat zou betekenen dat we met 8 manen zonder libero moeten gaan spelen en dat beloofd niet veel goeds, onze libero staat alseen rots in de branding en onze 2 e spelverdeler hebben we ook hard nodig omdat dekans groot is dat onze 1 e Spelverdeler 1 deze dagen Papa wordt en dan zouden we dusmisschien zonder spelverdeler moeten spelen… Allemaal lastig dus.Donderdag 14 Maart.Godzijdank, onze libero kan aanwezig zijn a.s. Zaterdag en onze 2 e spelverdeler ook, daarkomen we goed mee weg en het is nog steeds rustig bij onze 1 e spelverdeler dus die zaler ook ‘’gewoon’’ bij zijn.Onze libero kon alleen niet op de Donderdag training aanwezig zijn i.v.m. het werk… Jaer moet tenslotte ook geld verdiend worden en ondanks dat het 1 e heren team zo goedpresteert is het geen vet pot wat we er voor krijgen.Ook Donderdag was er weer een toptraining neergezet, we waren dus helemaal klaarvoor a.s. Zaterdag om weer een degradatie kandidaat verder de afgrond in te helpen.Tussendoor kregen we ook nog van onze aanvoerder te horen dat de tegenstander in dehalve finale zich heeft afgemeld omdat ze wederom weer niet durven.Wij zijn natuurlijk al zo lang ongeslagen en alle tegenstanders doen het in hun broek alsze tegen ons moeten en ik snap dan ook wel dat als je 40 minuten in de auto zit naarWoerden en om dan vervolgens binnen 45 min met 3-0 van het veld geslagen te wordendat je dan gewoon thuis blijft.
  Zaterdag 16 Maart.MATCHDAY.13.00 uur iedereen verzameld zich bij de thijs van de pols hal, behalve onze libero, dieheeft het zo kunnen regelen dat die er wel bij kon zijn maar zou dan wel gelijk uit zewerk naar Zaandam komen.14.00 uur : Aankomst in koog aan de zaan waar de nieuwe sporthal van Zaadstad zichbevind.14.05 uur : Onze libero komt binnen, mooi op tijd hij zou eerst wat later zijn maargelukkig mooi op tijd.1 Nadeel hij had geen tijd om te pinnen waardoor hij een regel overtreed en niet voorhet startsignaal kan potten (echt een K*T regel) maarja onze pot beheerder is sowiesoniet goed in het beheren van de pot maarja dat geheel terzijde.Na een goede warming-up konden we dan beginnen aan de wedstrijd.Onze trainer, Dhr J. Meegdes stuurder de volgende 7 namen het veld in.Met nummer 5, A. Beukers onze ballen wipper en toekomstige vader.Met nummer 6, J. Beukers. Onze all rounder en baardaap van het team.Met nummer 7, R. Kemp. Onze lucifer midden en onze wasman.Met nummer 8, H. Beukers, Onze brandweerman midden en onze 3 e beukers.Met nummer 9, M. Droogh, onze ketser loper en onze tinderboy, slechte potbeheerder enonze man die van sommige situaties heel goed gebruik maakt.Met nummer 11, S. Schouten. Onze D(uidelijk) I(n) (A)anvallen en ook onze toekomstigevader (Dit duurt alleen nog iets langer).Met nummer 14, Onze Libero en onze rots in de branding.Zo deze 7 top spelers werden het veld in gestuurd om de ploeg uit Zaadstad aan de kantte zetten en zo weer belangrijke punten te pakken voor het kampioenschap.Set 1 :Deze begon redelijk, alleen de tegenstander gaf goed weerstand.Waardoor we lang gelijk op gingen, uit eindelijk maakte wij teveel fouten waardoor wede 1 e set verloren.Set stand : 25-22.Hier moesten wij allemaal even van bijkomen aangezien dit nog nooit eerder dit seizoenis gebeurt (op de eerste 2 wedstrijden na dan) verloren wij nu de eerste set, normaalverliezen wij alleen de laatste set of helemaal geen set dus bij de set wissel even met allekoppen bij elkaar en we konden er tegen aan.
  Set 2 :Dhr J.Meegdes stuurde dezelfde 7 kampioenen het veld in, zo mag je het onderhand welnoemen want deze 7 spelers zijn al sinds 5 Oktober 2018 ongeslagen.Deze set verliep al een stuk beter, de mannen van BPA VTC Woerden heren 1 kwamenweer in hun eigen ritmes waardoor de tegenpartij gemakkelijk aan de kant gezet werd.Ook ondanks de belabberde services van R. Kemp. Aan het plafond hingen een soortringen waar die doorheen probeerde te serveren tot ergernis van een aantal spelers.Tijdens set 2 gebeurde er ook iets waar beide spelers goed vanaf zijn gekomen.Onze Beuker spelverdeler dacht even dwars door onze diagonaal heen te gaan maar datlukte niet waardoor die vol op S. Schouten knalde en last had van ze nek, J. vMouwrikwas zich al aan het opwarmen maar al snel bleek dat het allemaal mee viel we konden deset snel vervolgen.R. Kemp heeft ook bij de staf aangegeven dat die best voor de serve gewisseld magworden maar de staf gaf daar geen gehoor aan.Eindstand set 2 : 18-25.Tussenstand 1-1.
  Set 3 :Deze ging weer net wat beter dan set 2, J. Beukers stond te passen dat had die het heleseizoen nog niet gedaan. (dit kwam omdat ze badkamer eindelijk afwas en hij zich zelfweer eens kon opfrissen waardoor die deze wedstrijd fris in ging) moet je na gaan watdat de laatste wedstrijden nog zal brengen.De enige die wat moeite vandaag had was onze libero, dit was waarschijnlijkoververmoeid waardoor die nu nog minder deed dan normaal en het nog meer op viel,maar gelukkig pakte ze team genoten het goed op en wonnen we deze set gemakkelijkmet 14-25.Tussenstand 1-2.Set 4 :Weer dezelfde jochies het veld in.Deze set ging zo makkelijk en zo snel dat hier weinig over gepraat kan worden alleen heteinde van de set/wedstrijd is een goed verhaal, onze trainer gaf eindelijk gehoor na veelgemekker van diverse spelers, wissel R. Kemp nou voor de serve en dat gebeurde opmatchpoint. J. vMouwrik kwam het veld in en die serveerde een ace, dit was een langeneus naar de trainer van zie je trainer, je kan me er best vaker inzetten voor de serve (enwie weet gebeurt dat ook wel).Eindstand 13-25.
  Woerden pakt de 1-3 overwinning en 4 belangrijke punten en kunnen straks in debusreis naar huis rustig achterover zitten en kijken naar de concurrentie want denummers 2 en 3 spelen tegen elkaar.Na een lange busrit naar huis en de wedstrijd hebben gekeken stapte het VTC Woerdenals ‘’bijna’’ echte kampioenen de bus uit, want de directe concurrent heeft met 3-1verloren van de nummer 3 waardoor wij nu een voorsprong van 3 punten hebben metnog 1 wedstrijd tegoed tegen de nog geen enkele overwinning gepakt nummer laatste.En laten we nou net volgende week en die week erna 2 x tegen deze tegenstanderspelen.Oftewel kampioen word je tegen de kleintjes (dus over 2 weken zijn we kampioen).