• AIRCOHEAT DAMES 1 blijft in de tweede divisie

  Terwijl er in de Thijs van de Polshal in Woerden een groot feest werd gevierd door de kampioenen H1, D5 en verschillende jeugdteams moest AIRCOHEAT Dames 1 nog aan de bak. Vorige week werd er een geweldige wedstrijd gespeeld, dus de dames zaten in de ‘winning mood’. Toch waren de punten van vorige week nog niet genoeg, er moesten nog punten binnengehaald worden om te handhaven in de 2de divisie. In de auto richting Amersfoort werd al duidelijk dat er een gewonnen set nodig was. De directe concurrent had punten laten liggen. Naast de druk van een punt winnen is het officieel de laatste wedstrijd van middenspeelster Femke van Leeuwen, die al twaalf jaar(!) uitkomt in Dames 1. Ook is dit de laatste wedstrijd voor libero Luka van Beekhoven, zij zal voor een studie vertrekken naar het buitenland.

  Met die ene punt in het achterhoofd van de dames startte de wedstrijd. De eerste set ging gelijk op, toch wist Amersfoort ons gek te maken met de afwisseling van geslagen ballen en korte tik ballen, waar de Woerdense dames boven de twintig geen antwoord op hadden.

  De tweede set lukte het Dames 1 niet om de bal naar de overkant te brengen. De passlijn ging steeds beter staan, maar het lukte de aanvalsters van Woerden niet om de verdediging van Amersfoort het moeilijk te maken. Toch bleef Woerden hard werken, dit bleek dan ook uit een reddingspoging van libero Luka van Beekhoven: een verre bal halen en tegen een schot met metalen scherpe hoek vallen. Na wat verbandjes, traantjes en een handdoek met bloed, werd er weer verder gespeeld.

  In de derde set moest het gaan gebeuren. De Woerdense dames gingen steeds beter spelen. Toch werd het in de eindfase nog erg spannend: 23-25. Maar he! De dames van VTC Woerden hebben zich veilig gespeeld, handhaving is nu officieel! Opluchting en blijdschap. Volgend jaar door in de 2de divisie.

  Nadat alle druk van de wedstrijd af was, ging VTC nog beter spelen. De meiden van Keistad kregen juist wat meer problemen. Een strakke serviceserie van Rosa Helmantel kregen ze niet onder controle. Lianne de Langen mocht haar debuut maken bij Dames 1, zij is al voor een langere periode meegegaan naar onze wedstrijden, en had nu de kans om te laten zien wat ze kon. De set eindigt in 18-25.

  In de vijfde set was het lang nog spannend, toch kon VTC door een gebrek aan energie en uithoudingsvermogen de laatste set niet pakken. 15-11 was de eindstand. Ondanks het verlies was VTC erg blij en tevreden, handhaving was namelijk officieel!