• VTC Woerden Dames 1 maakt het US knap lastig

  Afgelopen zaterdag speelden de dames van VTC Woerden een stevige pot tegen de ploeg van US uit Amsterdam. VTC Woerden vertoonde een sterk samenspel waar de ploeg uit Amsterdam af en toe lastig grip op kon krijgen. De spannende wedstrijd eindigde in 2-3 voor US dames 2.

  Al op vrijdag vertrok de delegatie van VTC Woerden dames 1 naar Amsterdam. Het teamweekend stond voor de deur en was volgepland kennismakingsspelletjes, teambuilding-activiteiten en tussendoor ook nog even een wedstrijd tegen het Amsterdamse US.

  Dat de dames het op vrijdagavond al goed gezellig hadden gemaakt, was vlak voor aanvang van de wedstrijd goed te zien. Kleine oogjes verraadden de stand van zaken en een aantal speelsters deed nog een poging tot powernap tegen de muur naast het veld.

  In de eerste set van de wedstrijd werden de dames van VTC even goed wakker geschud. US, die een nominatie verdiend voor het kampioenschap inslaan, timmerde al snel een aantal ballen op de grond aan Woerdense kant. Hiermee liepen de dames al meteen een beetje achter de feiten aan. Na ook nog een service serie tegen kon de schade niet meer gerepareerd worden. De eerste set ging verloren met 14-25.

  Dat de dieselmotortjes van de Woerdense dames eindelijk warmgedraaid waren, was meteen vanaf begin tweede set te zien. Lianne de Langen bracht VTC Woerden op een voorsprong van 8-2 door haar sterke service serie. Met behulp van deze voorsprong kon de Woerdense ploeg de druk op US opvoeren. Vol enthousiasme en met sterk samenspel harkten de speelsters punt na punt binnen waardoor de Amsterdamse ploeg niet meer aan spelen toekwam. VTC Woerden sleept de tweede set binnen met een bewonderingswaardige 25-12.

  Lang kon er niet genoten worden van deze overwinning, want ook in de derde set zou er hard moeten gestreden worden. US wist de grip op de wedstrijd terug te pakken door een sterke service serie neer te zetten, en kwam daarmee op voorsprong. Net als in de eerste set liepen de speelsters van Woerden daardoor achter de feiten aan. Door een paar ongelukkige foutservices aan eigen kant was het lastig om het tij te keren. De derde set ging naar US met 17-25.

  De vierde set was een lange en spannende set. Een lange tijd gingen beide ploegen gelijk op totdat er halverwege door VTC Woerden een gaatje wordt geslagen. De dames spelen zich van 12-12 naar een voorsprong van 13-17. Aan de Amsterdamse kant wordt een service wissel ingebracht die het gat weer weet te dichten naar 16-17, waarna het spel aan beide kanten weer gelijk op ging. Na veel spanning en sensatie, time-outs en een ongelukkige wissel aan Amsterdamse kant, harken de dames van VTC Woerden de vierde set binnen met 25-21. Door het behalen van deze setwinst, kwam er nog een welverdiende vijfde set aan te pas.

  De vijfde set werd sterk begonnen met wederom een service serie van Lianne de Langen. Helaas gaf US al snel een koekje van eigen deeg en pakte de voorsprong met een sterke service serie. De korte nacht ervoor begon parten te spelen bij de speelsters van VTC Woerden waardoor de vijfde set verloren gaat met 11-15. VTC Woerden kan tevreden terugblikken naar een goede wedstrijd waar enthousiasme en teamplay een grote rol heeft gespeeld. Zaterdag 5 oktober speelt VTC Woerden Dames 1 weer in eigen hal tegen gedegradeerd Inter Rijswijk Dames 1. Tot dan!