• VTC Woerden dames 1 speelt eigen spel tegen Zaanstad 2

  Afgelopen zaterdag vertrok VTC Woerden naar Koog aan de Zaan om aan te treden tegen het tweede damesteam van Zaanstad. Zaanstad, de nummer twee op de ranglijst, kende een goede start van de competitie, daar waar de jonge meiden van VTC juist nog hun weg in aan het vinden zijn. Desondanks gingen de Woerdense dames aan de slag met het devies van assistent-coach Roy van Rees: “We gaan de grond in Koog aan de Zaan laten trillen!”.

  In het begin van de eerste set liep VTC een kleine achterstand op. Deze wisten de dames snel weg te werken met een paar tactisch geplaatste ballen, een kill-block en een steady service. Daarna gingen beide teams gelijk op, ondanks twee voor VTC ongunstig uitvallende beslissingen van de arbitrage. In de slotfase trok Zaanstad, ondanks een sterk vechtend VTC, een sprintje waardoor de eerste set verloren ging met 19-25.

  De tweede set werd door de dames van VTC goed gestart: ze komen snel op een voorsprong. Helaas deed een sterke serviceserie van Zaanse kant deze voorsprong snel teniet, en werd zelfs omgebogen naar een 7-15 achterstand. Michelle Korstanje kon met een serviceserie de achterstand iets verkleinen maar het gat was te groot voor de dames van VTC om nog te dichten. De tweede set eindigde in 17-25.

  In de derde set kende VTC een vliegende start. Lynn Nawijn serveerde de dames al vroeg in de set naar een voorspong, en op eigen kracht weet de Woerdense ploeg dit uit te bouwen naar 17-10. Door sterk verdedigend werk en goed oplossend vermogen weten de dames de gehele set druk uit te oefenen op de Zaanse ploeg. Set drie werd dan ook gewonnen door de jonge ploeg met 25-17.

  Het begin van de vierde set bewees dat beide aan elkaar gewaagd waren. Tot halverwege de set gaan de teams redelijk gelijk op, waar VTC eigenlijk maar één punt achterloopt op de stand van Zaanstad. Na 13-15 hield het echter op voor VTC. Ook de wissels aan Woerdense kant konden het tij niet keren. Set vier ging naar Zaanstad met 17-25.

  Ondanks het verlies kunnen de dames van VTC tevreden terug kijken naar afgelopen zaterdag. Ze hebben zich niet af laten leiden door de tegenpartij en hebben hun eigen spel kunnen laten zien en vasthouden. In deze wedstrijd hebben ook Merel van der Veer en Kiki Korstanje hun eerste punten in de Tweede Divisie kunnen verzilveren. Met de goede ervaring van afgelopen zaterdag richten de dames zich weer op de volgende wedstrijd. Zaterdag 19 oktober speelt VTC Woerden Dames 1 om 14:30 uur tegen Kalinko in Den Haag.