• VTC Woerden Dames 1 wint eerste wedstrijd door vechtersmentaliteit

  Afgelopen zaterdag 2 november was het ‘Super Saturday’ in de Thijs van der Polshal in Woerden: het eerste damesteam en het eerste herenteam van VTC Woerden speelden allebei een thuiswedstrijd. De dames van VTC speelden als eerste, tegen het eerste damesteam van Taurus uit Houten. Het was een zware, spannende wedstrijd, maar door knetterhard te werken konden de dames van VTC de eerste overwinning op hun naam schrijven!

  De eerste set werd begonnen met Esmé van der Lingen, Rosa Helmantel, Lianne de Langen, Lynn Nawijn, Jill Bouterse, Michelle Korstanje en libero Eda Dundar. Taurus begon scherp en harkte meteen de eerste punten van de wedstrijd binnen. Dit maakte gelukkig weinig indruk op de Woerdense dames; ze namen het heft in eigen handen wat ze op 10-6 voorsprong bracht. Vooral Lynn Nawijn en Michelle Korstanje werden goed bediend en wisten veel ballen te scoren. VTC kon zo doorstomen naar een voorsprong van 19-12. Dan besluit Taurus dat het mooi geweest is. De ploeg uit Houten vecht zich terug de wedstrijd in en bij een stand van 21-19 wordt het toch nog spannend. Echter, door persoonlijke fouten aan de kant van Taurus kreeg VTC de winst van de eerste set in de schoot geworpen: 25-21.

  In de openingsfase tweede set zijn beide ploegen aan elkaar gewaagd: ze gaan gelijk op tot aan 9-10. Daarna weet Taurus een gaatje te slaan: Woerden komt op een 11-14 achterstand. De Woerdense dames komen nog terug tot 15-15 maar Taurus is te sterk. Via 15-19 slaat Taurus nog een groter gat naar 16-23. Aan Woerdense kant wordt nog gewisseld, maar tevergeefs: de tweede set gaat verloren met 17-25.

  Door kleine foutjes komt de Woerdense ploeg meteen begin derde set weer op achterstand. VTC loopt de gehele set achter de feiten aan, ondanks dat er op momenten hard gewerkt wordt en er lange rally’s gespeeld worden. Via 7-13, 11-17 en 15-19 blijven de dames van VTC constant op de vier punten achterstand die ze zelf in het begin van deze set lieten liggen. De derde set gaat naar Taurus met 20-25.

  Ondanks de twee verloren sets weigert VTC Woerden op te geven. Met hernieuwde energie wordt er aan de vierde set begonnen. En met succes: door slim te spelen en hard te werken, komen de Woerdense dames op 8-2 voorsprong. Een vechtersmentaliteit is aangewakkerd in de ploeg en elk puntje wordt uitvoerig gevierd. Echter weet Taurus in het middenstuk van de set steeds wat dichterbij te komen met als resultaat: 15-13. De druk van Taurus laat de Woerdense ploeg heel even wankelen maar toch weten de dames de controle over het spelletje te behouden. De vechtersmentaliteit van begin deze set keert terug. VTC Woerden weet de vierde set te winnen met 25-17 en laat Taurus verloren achter.

  Aangezien een gelijkspel in het volleybal niet bestaat, wordt er een beslissende vijfde set gespeeld. De vermoeidheid begint bij VTC Woerden zijn parten te spelen. Persoonlijke foutjes sluipen de wedstrijd in waardoor de dames met een 1-4 achterstand beginnen. VTC herpakt zich snel en weet het gat te dichten: 5-5. Onder de service van Lianne de Langen bouwt Woerden verder uit naar een 9-6 voorsprong. Taurus laat zich niet kennen en bij een stand van 10-10 staat het weer gelijk. Een zenuwslopende strijd om de laatste set begint. Om en om weten de ploegen een puntje te scoren: via 10-10 wordt het 11-11 en 12-12. VTC Woerden krijgt op 14-12 het eerste matchpoint maar weet die niet direct te benutten. Op 14-13 weet de ploeg dan toch te scoren met een verlossende aanval van Rosa Helmantel. VTC Woerden wint de vijfde set met 15-13 en daarmee de wedstrijd.

  Eindelijk wordt het harde werken van de Woerdense ploeg beloond met een gewonnen wedstrijd. Uiteraard smaakt dit naar meer. Volgende week, op zaterdag 9 november, speelt VTC Woerden dames 1 tegen de nummer 12 van de ranglijst: NVC dames 1 in Nieuwegein. Een kans om het goede werk van deze week voort te zetten!