• Constante druk mist bij VTC Woerden Dames 1 in wedstrijd tegen NVC

  Afgelopen zaterdag 9 november vertrok VTC Woerden dames 1 naar Nieuwegein voor hun wedstrijd tegen NVC. Beide teams zijn hekkensluiters in de Tweede Divisie en beide teams konden de punten goed gebruiken. Het werd een wisselvallige wedstrijd die eindigde in een 2-3 verlies voor de Woerdense dames.

  De eerste set van de wedstrijd werd gespannen begonnen. De Woerdense passlijn kwam al snel onder druk door een krachtige service van NVC maar kon zich snel herpakken. Echter wist VTC zelf geen druk uit te oefenen op de ploeg uit Nieuwegein. Veel uitservices (van beide ploegen) tekenden de eerste set, die verloren ging met 20-25.

  Ook in de tweede set komt VTC Woerden snel op achterstand. Gelukkig weten de dames eindelijk druk uit te oefenen op de Nieuwegeinse ploeg onder service van Lynn Nawijn: een 3-5 achterstand wordt omgezet naar een 8-5 voorsprong. Deze druk werd opgevoerd en zo won VTC Woerden via 13-7 en 20-11 de tweede set met 25-13.

  Helaas verdween deze druk in de derde set weer. Al snel was een achterstand van 5-12 de realiteit. De gehele set wisten de dames de grip op de wedstrijd niet terug te krijgen en verloren via 13-17 de derde set met 19-25.

  In de vierde set vecht de Woerdense ploeg zich terug de wedstrijd in, en met succes. Via 7-2 en 18-12 weten ze de vierde set met 25-18 op hun naam te schrijven.

  Er komt een beslissende vijfde set aan te pas om de winnaar van de wedstrijd te bepalen. De wisselende druk van beide ploegen was ook deze set weer zichtbaar: VTC Woerden kon de druk van de vorige set niet vasthouden, terwijl NVC wel grip kreeg op het spel. De vijfde set gaat verloren met 9-15, en Woerden verliest daarmee de wedstrijd met 2-3.

  Het verlies van de laatste set viel zwaar. Desondanks zijn er wel twee broodnodige punten in de competitie gepakt. De Woerdense dames zullen aankomende week weer hard trainen en op elkaar bouwen om de wisselvalligheid aan te pakken. Aankomende zaterdag 16 november speelt VTC Dames 1 om 18.30 uur een thuiswedstrijd tegen Leython DC dames 1 uit Leiderdorp.