• VTC Woerden Dames 1 neemt punt mee naar huis uit Amersfoort

  Afgelopen zaterdag trok de Woerdense ploeg naar Amersfoort om aan te treden tegen de nummer drie op de ranglijst: AVV Keistad dames 1. De Amersfoortse ploeg verloor in de competitie nog maar twee wedstrijden. Het werd een lastige pot, maar toch wisten de Woerdense dames een punt mee naar huis te nemen.

  Foto: Anno Visser via RPL Woerden

  In de eerste set pakten de Amersfoorters meteen de controle over het spelletje. Hierdoor kwam de Woerdense passlijn in het begin van de set al onder druk te staan. Ook wist VTC moeilijk grip te krijgen op het hoge tempo en de afwisselende ballen die gespeeld werden. De eerste set ging verloren met 17-25.

  Waar de Amersfoortse ploeg in de tweede set door kon stomen in hun snelle spel, probeerde Woerden meer grip op de wedstrijd te krijgen. Dit lukte halverwege de tweede set. Met behulp van spelverdeelster Merel van der Veer wist de Woerdense ploeg het heft in eigen handen te nemen door het spelletje te vertragen. De tweede set werd dan wel verloren met 17-25, maar de Woerdense ploeg had de controle terug.

  Dat de Amersfoorters moeite hadden met het vertraagde spel, bleek in de derde set. De Woerdense dames konden eigenhandig punten scoren waardoor beide ploegen gelijk op gingen. Toch is het AVV Keistad die in de slotfase op een kleine voorsprong staat. Lianne de Langen weet met een service serie het gat te dichten en druk uit te oefenen op de thuisspelende ploeg. Op 24-24 zijn beide teams erop gebrand de set binnen te slepen. Lange rally’s volgen, maar het zijn de Woerdenaren die zich staande weten te houden en de gaatjes weten te vinden in het Amersfoortse veld. De derde set gaat naar VTC met 26-24.

  In de vierde set lukt het de Amersfoorters pas weer om het spel te versnellen. De druk op de Woerdense ploeg vergrootte en een achterstand werd al snel realiteit. Ook met behulp van de wissels kon VTC het tij niet keren. De vierde set ging verloren met wederom 17-25, en daarmee ook de wedstrijd met 1-3.

  Na de wedstrijd stond er nog een team etentje gepland, dus lang werd er niet getreurd om de verloren wedstrijd. De dames kunnen trots zijn op het belangrijke punt wat hier behaald is. Hierdoor behouden zij de tiende plek in de competitie. Zaterdag 7 december speelt VTC Woerden dames 1 een thuiswedstrijd tegen koploper Armixtos uit Amsterdam. De dames kunnen alle aanmoedigingen gebruiken om ook hier de broodnodige punten te sprokkelen! U bent van harte welkom om 15:45 uur in de Thijs van der Polshal.