• VTC Woerden Dames 1 pakt punt tegen nummer twee van de ranglijst

  Na de zogenaamde winterstop waren de dames van VTC Woerden klaar voor de tweede seizoenshelft. Waar de eerste seizoenshelft stond voor bouwen aan het nieuwe team is het doel voor de tweede seizoenshelft deze groei doorzetten en elke wedstrijd punten pakken. En hoe kan je beter beginnen met dit doel dan tegen de nummer twee van de ranglijst? US uit Amsterdam was de tegenstander afgelopen zaterdag 11 januari. Een goede ploeg, waar een leuk potje tegen te spelen valt. In de uitwedstrijd bewezen de dames van VTC Woerden dat er, ondanks het verschil op de ranglijst, kansen liggen. Toen werd nipt met 3-2 verloren. Alle ingrediĆ«nten voor een goede wedstrijd waren aanwezig. Helaas moesten de dames het wel zonder Lianne de Langen stellen, vanwege andere verplichtingen. Femke van Leeuwen was, als oude bekende van VTC Woerden Dames 1, gelukkig bereid gevonden om de dames te versterken.  

  Dat US een goede ploeg heeft, bewezen zij gelijk in de eerste set. Tot 3-3 ging het gelijk op, maar vanaf dat moment was VTC Woerden te afwachtend en werden er te veel eigen fouten gemaakt. Dat resulteerden in een 6-23 achterstand. Een behoorlijke domper aan het begin van de wedstrijd. Toch bleven de dames van VTC Woerden vechten en kwamen zij nog terug tot 14-25. De eerste set ging dus met ruim verschil naar US, maar een positieve noot: in de uitwedstrijd ging de eerste set met 12-25 naar US. De dames van VTC Woerden hadden nu dus al twee punten meer te pakken. En in de uitwedstrijd wisten de dames zelfs nog twee sets te pakken. Het was dus nog geen verloren zaak.

  Met die overtuiging stapten de dames met hetzelfde basisteam het veld in voor de tweede set. Ook in de tweede set hadden de lange dames van US al snel een voorsprong te pakken (4-9). De dames van Woerden hadden moeite om langs het hoge blok van US te komen, maar naarmate de set vorderde werd daar steeds meer een oplossing voor gevonden. De dames van VTC Woerden wisten het gat te dichten met hard werken, maar het gat bleef twee punten. De time-out op 18-21 had niet het gewenste effect. US schakelde vanaf dat moment een tandje bij en trokken de tweede set ook naar zich toe met 19-25.

  Het verschil in de tweede set was niet alleen qua punten kleiner geworden, maar ook in het vertoonde spel kroop VTC Woerden naar US toe. VTC Woerden wist meer directe eigen punten te maken, had met haar blokkering en verdediging een beter antwoord op de hoge en harde aanvallen van US en ging zelf beter serveren. Dat gaf vertrouwen voor de derde set. Dit werd een spannende set, waarin het vanaf 13-13 stuivertje wisselen was. Toch wist US boven de belangrijke 20 punten weer een gaatje te slaan (20-22). Waar VTC Woerden in de eerste seizoenshelft op die momenten vaak moeite had met het vertrouwen in zichzelf vast blijven houden, toonden de ploeg nu veerkracht. Een paar belangrijke punten van Tamar Woudenberg en een goede service van Femke van Leeuwen, die even haar rentree mocht maken, zorgden ervoor dat de dames van VTC Woerden deze set met minimaal verschil naar zich toe wisten te trekken (26-24).

  Een belangrijke setwinst, maar belangrijker nog: de dames van VTC Woerden hadden goed volleybal en mentale veerkracht getoond. Dit gaf het team vertrouwen voor de volgende set. De dames kenden een sterke start, maar boven de 10 wisten de ervaren dames van US toch een verschil te maken. US maakten minder eigen fouten en de koek leek op bij de dames van VTC Woerden. De Woerdense dames bleven strijden, maar wisten het gaatje niet meer te dichten en de set ging met 17-25 naar US.

  Een verdiende overwinning voor US, maar ook een verdiende setwinst voor de dames van VTC Woerden. Een setwinst die vertrouwen geeft voor deze seizoenshelft. Het team hoopt de ingezette weg door te zetten. Beginnend met de volgende wedstrijd tegen Inter Rijswijk op 18 januari om 16.30u in Rijswijk.