• “Valse start” seizoen voor Quadrant Bouw VTC Woerden dames 1

  Zaterdag 26 september om 16.30 uur was het zo ver. Onze eerst echte competitie wedstrijd van het seizoen. Een week later dan de reguliere competitie vanwege een uitgestelde wedstrijd. En dankzij onze nieuwe hoofdsponsor Quadrant Bouw starten we in onze nieuwe kleding!

  In de eerste set blijken beide teams aan elkaar gewaagd: beide teams gaan gelijk op. Er wordt hard gewerkt en voor elke bal wordt 200% gegaan. Tamar straalt op het midden met leuke combinaties. Zij vervangt vandaag Lianne die thuis in quarantaine zit. Vanaf 19-21 loopt Inter Rijswijk uit. Een time-out op 20-23 mag niet meer baten voor ons. De eerste set wordt verloren met 20-25.

  De kop is eraf. Het is voor Woerden lastig om de felheid van de eerste set voort te zetten. Iedereen blijft gaan, maar er wordt minder gescoord. Dir resulteert in een 5-10 achterstand en een time-out bij Woerden. De blokkering en service bij Inter Rijswijk is sterk, de oplossingen van Woerden scoren niet zoals gehoopt, maar we vechten door. Na een time-out van Joost op 11-18 komen we terug tot 14-18, maar met een stand van 14-25 wordt helaas de 2e set verloren.

  Bij de derde set starten we met  Jiske als libero en Eline neemt de plek van Kiki over op de passer loper positie. Inter Rijswijk start weer sterk wat zich uit in een achterstand van 3-9 bij Woerden. Ondanks een time-out en een wissel bij VTC op de diagonaal houdt Inter gedurende de derde set de voorsprong vast en eindigt de set met 15-25.

  De vierde set start VTC met een 2-0 voorsprong. Inter maakt  een inhaalslag en staat vervolgens met 2-6 voor, maar we zetten bij en komen terug tot 6-7. Dit houden we vast tot 10-11, mede door het enthousiasme vanaf de bank; niet zingen, maar klappen en stampen! Bij een stand 10-15 voor Rijswijk zet de coach een dubbele wissel in. Joost volgt gelijk met een time-out. Met veel doorzettingsvermogen en een goede servicedruk komen we terug tot 19-20. Maar Inter geeft zich niet gewonnen. Op 20-22 neemt Joost nog een time-out, maar dat mag helaas niet meer baten. De vierde set verliezen we met 25-20.

  Helaas een 0-4 verlies voor Woerden. Op naar de volgende wedstrijd komende donderdag tegen Leython D1  om 21.00 thuis in de Thijs in Woerden. Helaas zonder publiek, volgens de nieuwe maatregelen die zijn aangekondigd op 28 september. We hopen de wedstrijd via een livestream te kunnen uitzenden!

   

  Wedstrijdverslag door #7 via de livestream