• Quadrant Bouw VTC-Woerden Dames 1 gaat met lege handen naar huis

  Zaterdag 10 oktober mocht Quadrant Bouw VTC-Woerden dames 1 om 17:15 uur aantreden in Zaanstad. Ondanks de strijdlust, vertrekken de meiden zonder punten naar huis. Quadrant Bouw VTC-Woerden Dames 1 verliest de wedstrijd met 4-0.

   

  Aangekomen in een koude, maar vooral een hele lege hal, mogen we na het eerste fluitsignaal starten met de wedstrijd. In de basis starten de passer-lopers Rosa Helmantel en Tamar Woudenberg, de middens Lianne de Langen en Lize van Vliet, diagonaal Esther van Sligtenhorst, spelverdeler Merel van der Veer en libero Eda Dundar.

   

  Door uitloop van een eerdere wedstrijd, wordt er ingelopen op het tussenveld en ingespeeld op een ander veld. De chaotische start zorgt ervoor dat we extra scherp moeten beginnen in de eerste set. Helaas kijken we in de eerste set na een moeizaam begin tegen een achterstand aan. Er wordt hard gewerkt aan de Woerdense kant om het gat te dichten. Ondanks goed spel, lukt het Woerden niet om de puntjes op de i zetten. Er worden veel onnodige fouten aan eigen kant gemaakt. Zaanstad maakt daar gretig gebruik van. Ondanks dat er een stijgende lijn te zien is aan de kant van Woerden, gaat de eerste set naar Zaanstad en dus verliest Woerden de set met 25-16.

   

  Er zit veel meer in. De start van de tweede set gaat dan ook geleidelijk op. Beide teams zijn aan elkaar gewaagd. De Woerdense meiden zetten meer druk met de service en dat zorgt ervoor dat de passlijn van Zaanstad onder druk wordt gezet. Het spelletje van Zaanstad wordt verstoord door Woerden. Daar waar het tot 7-7 geleidelijk oploopt, komt Woerden door de service-serie van Rosa Helmantel op een voorsprong (11-7). Helaas herpakt Zaanstad zich en komt terug (14-14). Op de stand van 17-22 worden de Woerdense meiden weer even scherp gezet door een time-out genomen door trainer Joost Roede. Dit resulteert in een reeks punten en de stand wordt gelijk getrokken met 23-23. Zaanstad trekt uiteindelijk aan het langste eind en wint de tweede set met 25-23.

   

  De stijgende lijn uit de tweede set wordt voortgezet in de derde set. Tot 7-7 gaat het weer gelijk op. Echter wordt het spel van Woerden ontspoord door de Zaanstad. Een time-out aan de Woerdense kant op 9-13 zorgt ervoor dat er een serie van punten gemaakt wordt door Tamar Woudenberg. Woerden komt weer bij tot 12-13. Hierna lijkt Zaanstad het heft in handen te nemen. Een time-out aan Woerdense kant op een stand van 15-20 mag niet meer baten. Zaanstad wint de derde set met 25-17.

   

  Aangekomen bij de vierde en tevens de laatste set. Eline Duurkoop komt het veld in voor Esther van Sligtenhorst en Libero Jiske Vrolijk voor Eda Dundar. Eenmaal gestart aan de vierde set, wordt er hard gestreden om toch nog een punt mee te kunnen nemen naar huis. Echter lukt het Woerden niet om toch dat extra beetje te geven en gaat ook de vierde set naar Zaanstad (25-14).

   

  Helaas een 4-0 verlies voor de Woerden. Er had veel meer ingezeten dan wij hebben laten zien. Daarom gaan wij aankomende week weer hard trainen om zaterdag het tegendeel te bewijzen. De volgende wedstrijd zal op 17 oktober gespeeld worden in Woerden om 18:30 uur tegen VV Utrecht dames 2. We hopen de wedstrijd weer via een livestream te kunnen uitzenden!