• Quadrant Bouw VTC Woerden Dames 1 zijn er nóg niet….

  Voorbereiding Dames 1

  Eindelijk mochten de dames van Quadrant Bouw VTC Woerden er weer tegenaan, na een tijdje geen wedstrijden te hebben gespeeld was het de weekenden van 28 augustus en 5 september weer raak. Het eerste damesteam van VTC Woerden mocht eindelijk weer wedstrijden spelen in de vorm van een driekamp.

  Zaterdag 28 augustus was het zo ver, de dames startten tegen VCN DS 3. De start was krachtig en explosief maar helaas konden de dames dat in de andere sets niet goed genoeg vasthouden waardoor de dames van VTC Woerden Quadrant bouw de eerste wedstrijd verloren met 1-2. De tweede wedstrijd werd gespeeld tegen Dames 2 van Taurus. De dames van VTC begonnen deze wedstrijd minder sterk als de eerste wedstrijd maar wisten tijdens deze wedstrijd wel de concentratie en focus terug te pakken naar mate de wedstrijd vorderde. Helaas was deze energie niet genoeg en verloren de dames van Quadrant Bouw VTC Woerden ook deze wedstrijd met 1-2.

  Zondag 5 september speelden de dames allereerst tegen VC Spaarnestad DS 2, de eerste set werd goed gestart en iedereen was fanatiek bezig om tot een winnende eindstand te komen. De eerste set werd dan ook door de dames van Quadrant Bouw VTC Woerden snel binnengesleept. De tweede set lieten de dames het helaas liggen, maar in de derde set werd dit weer snel opgepakt en werd de winst met 2-1 binnengehaald. De tweede wedstrijd die gespeeld werd op die dag was tegen Bejo/Dinto DS 1. Bij de start van de wedstrijd merkte de dames van VTC dat de tegenpartij een ander spel speelde en hier moesten de dames snel op anticiperen. Dit lukte in het begin redelijk en hierdoor kwam bleven de dames gelijk met de dames van Bejo/Dinto DS 1. Overal werd voor gevochten, voor ieder punt, voor iedere bal maar helaas hebben de dames van VTC Woerden Quadrant bouw deze wedstrijd verloren met 0-3.

  De dames van Quadrant Bouw VTC Woerden zijn goed van start gegaan maar nog niet alles liep zoals gehoopt. De dames hebben laten zien wat ze kunnen maar wel moeten de puntjes nog op de i gezet worden en daarvoor zijn ze hard aan de slag gegaan.

   

  Eerste competitiewedstrijd

  Zaterdag 18 september was voor de dames de eerste officiële competitiewedstrijd. De ochtend van de 18e kwam er echter verdrietig nieuws binnen. Het nieuws dat een van onze trouwste en fanatiekste supporters, vader van een van de speelsters, overleden is kwam hard aan bij het team. Ondanks dit verdrietige nieuws hebben de dames van VTC Quadrant Bouw geporbeerd alles te geven voor de eerste competitiewedstrijd. Dit was helaas niet genoeg en na hard werken, mentaal en fysiek, is de wedstrijd verloren met een score van 4-0. In de eerste set wisten de dames de stand gelijk op te laten gaan. Tijdens deze set was de energie nog goed te zien. Het vechten mocht helaas niet baten en de set werd verloren met 25-21. De tweede set zakten de dames wat in en ze konden Leython DC DS 1 niet bijhouden. Ook de derde set waren de dames niet in staat om terug te komen en beide sets werden verloren met 25-14. De energie was na deze drie zware sets op en de vierde set werd, na de laatste pogingen om een set mee te pakken, toch verloren met 25-12.

  Na dit spannende en emotionele weekend gaan de dames van Quadrant Bouw VTC Woerden DS 1 weer hard trainen om zich te herpakken. Op donderdagavond 23 september spelen de dames hun eerste thuiswedstrijd om 21.00 uur. De dames nemen het deze avond op tegen Zovoc DS 1. 

  We hopen ons deze week mentaal goed te herpakken om weer te knallen, en zullen een nieuwe poging wagen om voor de winst te gaan!