• Quadrant Bouw VTC Woerden Dames 1 uitgeschakeld in Nationale Beker ondanks sterk eigen spel

    Zaterdag 23 oktober speelde Quadrant Bouw VTC Woerden Dames 1 het Nationale Beker toernooi tegen VCN DS 2 in de Thijs van der Polshal in Woerden. Spaarnestad DS 1 en Spivo DS 1 hadden zich helaas teruggetrokken waardoor er maar één wedstrijd gespeeld werd. Ondanks het sterk spelende VTC Woerden werd de wedstrijd met 0-3 verloren van het hoger uitkomende VCN D2.

    De dames van Quadrant Bouw VTC Woerden startten sterk tegen VCN. Dit gaf Woerden vertrouwen in hun kunnen, omdat de tegenstander topdivisie speelt (dit is twee divisies hoger dan wat Woerden speelt – tweede divisie). Er werd gegaan voor elke bal en aan het net waren de Woerdense dames scherp. Tot een stand van 11-11 ging de strijd gelijk op. Na een time-out van VCN kwamen de Woerdenaren op een achterstand te staan van 12-17. Na een time-out van Joost Roede liepen de dames van Quadrant Bouw VTC Woerden weer een paar punten in. Er werd een dubbele wissel ingezet aan de kant van Woerden. Dit mocht helaas niet baten, de eerste set ging verloren met 20-25.

    Woerden startte de 2e set met 1-5 achterstand. Er werd hard gestreden om in te lopen op VCN. Op 8-14 kregen de dames van Quadrant Bouw VTC Woerden een peptalk in de time-out. Er volgden nog twee wissels aan de kant van Woerden, maar het gat was te groot; ook de twee de set ging verloren met 17-25.

    Het begin van de 3e set leek op de 2e set. De dames van Quadrant Bouw VTC Woerden kwamen op een achterstand van 2-5 te staan. De Woerdenaren pakten het spelletje met elkaar op en met mooie prikballen en een paar rake klappen kwamen ze terug tot een stand van 8-9. Tot 14-15 ging de strijd gelijk op. Daarna volgde een serviceserie van VCN die met een time-out niet te onderbreken viel wat volgde in een achterstand van 15-22 voor VTC. Het gat was niet meer te dichten en de derde set eindigde in 16-25 verlies.

    Aankomende zaterdag speelt Quadrant Bouw VTC Woerden om 15.45 uur thuis tegen Prima Donna Kaas Huizen waar de spirit van afgelopen wedstrijd wordt voortgezet!