• Na zinderende wedstrijd toch verlies voor Quadrant Bouw VTC Woerden dames 1

  De dames van VTC Woerden mochten het dit weekend opnemen tegen Zovoc Dames 1 in de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen. Na een oefenwedstrijd en twee bekerwedstrijden ging het team met frisse moed de zaal in. Na het inspelen was het toch echt tijd voor de start van het seizoen.

  In de eerste set ging het scorebord heel gelijk op, maar de dames wisten met een aantal slim weggelegde ballen toch de voorsprong te pakken. VTC Woerden dames 1 wisten te vechten tot een mooie stand van 22-19, maar waren hierna plots de flow kwijt. De coach, Mark Hakhof, probeerde door middel van een time-out de meiden weer terug in het ritme te krijgen. De meiden gingen met nieuwe energie het veld in en maakten het laatste deel van de set ontzettend  spannend. Helaas mocht het niet baten en verloren de dames van Quadrant Bouw VTC Woerden de set met een score van 27-29.

  In de tweede set kwam een nieuwe spelverdeelster in het veld. Lucia Roos mocht de aanvallers bedienen. De meiden vochten deze set door en wisten met nieuwe inzichten van de coach toch weer wat slimme punten te scoren. Toch was dit niet genoeg en kwamen de dames van VTC Woerden toch weer op achterstand. Ook deze set maakten de dames van VTC Woerden en Zovoc het elkaar enorm lastig. Ook deze set ging gelijk op. De dames stonden achter met score van 17-21. Zij hebben alles gegeven, maar het was niet genoeg en de set werd verloren met een score van 23-25.

  De derde set waren de dames van Quadrant Bouw VTC Woerden gebrand om een set te pakken. De start van de set was echter toch lastig en de dames kwamen op een achterstand van 6-8. Deze achterstand van 2 punten hield aan tot 14-16 waarna de dames wat verzwakte. VTC Woerden wist nog maar 1 punt te scoren in vergelijking met 5 punten van Zovoc. Het scorebord stond hiermee op een stand van 15-21. De coach van Woerden haalde de dames bij elkaar voor een flinke por. De dames zetten het spel in een hogere versnelling en wisten de set uiteindelijk toch te winnen. In deze set wisten de dames van Quadrant Bouw VTC Woerden welgeteld 16 punten te maken in de aanval.  Met een  uitzonderlijke score van 32-30 mocht deze set in Woerden blijven.

  Na deze lange set was de energie van de dames aan het opraken. Alle wisselspelers van VTC Woerden waren al eens ingezet en de dames hebben continu door gewisseld in het veld. De dames van Quadrant Bouw VTC Woerden hebben de gehele vierde set een achterstand gehad van minimaal 4 punten. Alle laatste beetjes vechtlust kwamen eruit, maar het mocht niet genoeg wezen om de set nog om te draaien. Quadrant Bouw VTC Woerden dames 1 heeft de wedstrijd verloren met een laatste score van 18-25.

  Al met al hebben de dames van Quadrant Bouw VTC Woerden dames 1 deze wedstrijd gevochten, maar mocht dit niet genoeg zijn om de winst in handen te nemen. Met als doel om volgende wedstrijd alle remmen los te gooien en weer vol vertrouwen en kracht in het veld te stappen, gaan de dames de komende twee weken hard trainen. Hun volgende wedstrijd staat geplant op zaterdag 1 oktober, om 14:30 uur bij hun komende tegenstander: Spaarnestad Dames 2.